Asgari ücret 2. toplantısı ne zaman. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantı tarihi belli oldu mu. Temmuz 2023 asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret 2. toplantı tarihi sorgulanıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 13 Haziran 2023 Salı günü toplandı. İşçi, işveren ve hükümetten temsilcilerin bir araya geldiği toplantının ardından TÜRK-İş heyeti Başkanı Veli Solak açıklama yaptı. Temmuz ayından sonra geçerli olacak asgari ücret yalnızca 7 milyon asgari ücretliyi değil herkesin maaşını etkileyecek. Peki Asgari ücret 2. toplantısı ne zaman? Temmuz 2023 asgari ücret ne kadar olacak?

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücret 2. toplantısı ne zaman. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantı tarihi belli oldu mu. Temmuz 2023 asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücrete temmuz ayında emekli, memur ve diğer yardım ödemelerine de yapıldığı gibi ara zam yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliği yaptığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında işveren ve işçi tarafı asgari ücrette beklentilerini değerlendiriyor. Asgari ücret belirlenirken üyelerin oy çokluğu dikkate alınıyor. 

Asgari ücret 2. toplantı tarihi, ilk toplantının sona ermesiyle gündemde yer aldı.

ASGARİ ÜCRET 2. TOPLANTI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı 13 Haziran Salı günü yapıldı. Toplantı yaklaşık 1 saat sürerek 14.00'da sona erdi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ikinci toplantısı 19 Haziran 2023 Pazartesi günü yapılacak.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Başkan Solak ilk toplantıda asgari ücretle ilgili rakam konuşmadıklarını belirterek, "Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir rakam istiyoruz." dedi. 

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU KİMLERDEN OLUŞUR?

Asgari ücret tespit komisyonunda işçi, işveren ve hükümetten 5’er temsilci bulunur. 2023 asgari ücret ara zam görüşmelerinde İşçi kesimini TÜRK-İŞ, işverenleri de Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsil eder.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU ASGARİ ÜCRETİ NE ZAMAN BELİRLEYECEK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının belirli bir sayısı bulunmuyor. Asgari ücret toplantısı, üyeler fikir birliğine varana kadar devam ediyor. 

Geçtiğimiz yıl yapılan görüşmelerde asgari ücretin ikinci toplantısı 10 gün sonra yapılmıştı. İşte 2022 asgari ücret toplantı tarihleri:

Asgari Ücret Tespit komisyonu 1. toplantı 7 Aralık 2022

Asgari Ücret Tespit komisyonu 2. toplantı 14 Aralık 2022

Asgari Ücret Tespit komisyonu 3. toplantı : 20 Aralık 2022

Asgari Ücret Tespit komisyonu 4. toplantı 22 Aralık 2022 (Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı)

2023 ASGARİ ÜCRETTE ZAM SENARYOLARI 

Asgari ücret;

Yüzde 30 artarsa 11.058 TL,
Yüzde 35 artarsa 11.483 TL,
Yüzde 40 artarsa 11.908TL olacak.

HAZİRAN AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücret, memur ve emekli maaşı, yardım ödemelerinde 6 aylık enflasyon rakamları dikkate alınacak. ilk 5 aylık (ocak, şubat, mart, nisan, mayıs) enflasyon rakamları belli oldu. Bu kapsamda ilk 5 aylık enflasyon yüzde 15.26 olarak gerçekleşti. 

Haziran ayı enflasyon rakamları 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü açıklanacak. TÜİK'in yapacağı açıklama ile 6 aylık enflasyon oranı belli olacak. Tüm maaşlara 6 aylık enflasyon oranı ışığında zam yapılacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin