Asgari ücret 12 bin 500 TL olsun teklifi

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrette talep ve istekler de gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammı için Bakan Bilgin ve Nebati ile Beştepe'de toplantı yaptı. Bir asgari ücret teklifi de HDP'den geldi. HDP asgari ücretin 12 bin 500 TL olması için kampanya başlatacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücret 12 bin 500 TL olsun teklifi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Emek ve Sosyal Politikalar Komisyonu Eş Sözcüsü Cemalettin Yüksel, "Asgari ücret insan onuruna yaraşır düzeyde olsun" kampanyasına dair partinin İstanbul İl Örgütü binasında basın toplantısı düzenledi. HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, asgari ücret görüşmelerinin ülkenin en büyük toplu sözleşmesi olduğuna işaret ederek, "Asgari ücret belirlendiğinde diğer bütün ücret skalası bundan etkilenir. Ekonomi bir bütün olarak bundan etkilenir. Sermaye her zaman kendi lehine olan daha düşük ücret talebi için ücret belirleme süreçlerinde bütün kurumlarıyla yapar. Sıra şimdi emekçilerde ve halkta. Şimdi bu sesi gür çıkarma zamanı" dedi.

ASGARİ ÜCRET KAMPANYASI

Yüksel, asgari ücret tartışmalarına değinerek, "10 milyonun üzerinde emekçi ya asgari ücretin altında ya da asgari ücrete yakın bir ücrete çalışmaktadır. Asgari ücret, kayıt dışı çalışanlarla birlikte yaklaşık 20 milyonun emekçinin ve onlarının ailelerinin yaşam koşullarını ilgilendirmektedir. HDP olarak asgari ücret düzeyinin yükseltilmesi, emekli maaşlarının insan onuruna yaraşır düzeye getirilmesi, örgütlenme ve toplu sözleşme hakkının sağlanması, temel yurttaşlık gelirine dair çalışmalar yapılması kapsamında hayat pahalılığı ve yoksullaşma ile birlikte ortaya çıkan sorunların giderilmesine yönelik mücadelemiz aralıksız bir biçimde devam edecektir. Partimiz, 1-10 Aralık tarihleri arasında ‘Asgari ücret insan onuruna yaraşır düzeyde olsun’ başlığı altında ‘Asgari ücret 12 bin 500 TL olsun’ talebiyle kampanya yürütecektir"diye konuştu.

Beştepe, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve asgari ücretin masaya yatırılacağı üçlü bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ile görüştü.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin