Aşçıların gizli sırrı ortaya çıktı: Meğer bu sayede lezzetli oluyormuş. Çilek reçeli nasıl yapılır, çilek reçeli kaç dakikada kaynar?

Çilek mevsiminin bitişiyle birlikte tezgahlarda çilekler azalmaya başladı. Evde çilek reçeli yapmak isteyenler için tam kıvamında tarif bulundu. İşte evde çilek reçeli hazırlamanın püf noktaları. 1 kilo çileğe ne kadar şeker konur, çilek reçeli nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
Aşçıların gizli sırrı ortaya çıktı: Meğer bu sayede lezzetli oluyormuş. Çilek reçeli nasıl yapılır, çilek reçeli kaç dakikada kaynar?

Malzemeler;

2 kilogram çilek

8 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı (tepeleme) dövülmüş limon tuzu (arzuya göre 1 adet limonun suyu)

1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı;

İlk olarak çileklerinizi güzelce yıkayın ve çileklerin saplarını ayıklayın. Çilekleriniz çok büyükse dilediğiniz büyüklüğe uygun olacak şekilde dilimleyin.

Akabinde geniş bir tencerenin üzerine dilimlediğiniz çilekleri dizin ve üzerine 8 su bardağı toz şekeri güzelce ilave edin.

Bu noktada çilek ve toz şekeri denk şekilde paylaştırmayı ihmal etmeyin. Çileklerin tamamının toz şeker ile bulanması önemlidir.

Ardından tencerenin kapağını kapatın ve en az 8 saat bekletin. Vaktiniz varsa 1 gece boyunca bu şekilde beklemesi çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Bekleme süresinin tamamladıktan sonra şekerin tamamının kaybolduğunu, çileklerin ise su verdiğini göreceksiniz.

Eğer çilekleriniz yeterince suyunu salmamışsa 1 çay bardağı kadar su ilave etmeniz yeterli gelecektir. 

Suyunu salan çilekleri ocağa alın ve narin bir şekilde karıştırarak çileklerinizi pişirmeye bırakın.

Reçel kaynamaya başlayınca daha az köpürmesi için içerisine 1 tatlı kaşığı kadar tereyağını ilave edin. 

Ardından ocağın kısığa alın ve bu şekilde 30 - 35 dakika kadar kaynamasını sağlayın. Kaynama süresince reçel üzerinde oluşan köpükleri almayı ihmal etmeyin.

Akabinde kaynayan reçelin üzerine dövülmüş limon tuzu veya limon suyunu ekleyin. Bu şekilde 2 dakika daha kaynamasını sağlayın.

Akabinde içi temiz bir kavanoza reçeli yerleştirin.

Afiyet olsun...

Etiketler reçel çilek
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin