‘Asansöre köpek de biner eşek de!’ sözlerine para cezası

Sermiyan Midyat, birlikte asansöre bindiği köpeğine tepki gösteren komşularına ‘Asansöre köpek de biner eşek de biner' dedi.

Google Haberlere Abone ol
‘Asansöre köpek de biner eşek de!’ sözlerine para cezası

Ünlü oyuncu Sermiyan Midyat, birlikte asansöre bindiği köpeğine tepki gösteren komşularına ‘Asansöre köpek de biner eşek de biner. Her türlü hayvan biner’ dediği gerekçesiyle Bin 500 TL adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Midyat’ın cezasını 5 yıl erteledi.



Oyuncu ve yönetmen Sermiyan Midyat’ın, Cihangir’de birlikte yaşadığı köpeğine tepki gösteren komşularına hakaret ettiği iddiasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava, karara bağlandı.



İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Sermiyan Midyat ile şikayetçiler Sinan Berksöz ve Osman Berksöz  katılmadı. Tarafları avukatları temsil etti. Berksöz ailesinin avukatı duruşmada söz alarak, şikayetlerinin devam ettiğini, sanık Midyat’ın cezalandırılmasını istediklerini söyledi.



Midyat’ın avukatı Dilara Sezgin ise olaydaki asıl mağdurun müvekkili olduğunu belirterek, “Müvekkilim mağdurdur. Olayın yaşandığı evden ayrılmak zorunda kalmıştır. Hakaret iddialarına ilişkin hiçbir somut delil bulunmamaktadır. Beraat talep ediyoruz” dedi.



Davayı karara bağlayan mahkeme, mevcut delil durumu ve atılı suçun yasal unsurlarını dikkate alarak, Midyat’ı Bin 500 TL adli para cezasına çarptırarak, 5 yıl süreyle erteledi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin