Asansör gazete manşetlerine de düştü: Suçlu yerçekimi!

İstanbul Mecidiyeköy'deki asansör faciası gazete manşetlerine nasıl yansıdı?

Google Haberlere Abone ol
Asansör gazete manşetlerine de düştü: Suçlu yerçekimi!

Şişli'de Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi'ndeki bir Torun Center inşaatında çalışan işçilerin içinde bulunduğu asansör önceki gün, 32. kattan zemine düştü.



Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerine yapılan rezidans inşaatında asansörün zemine düşmesi nedeniyle 10 işçi hayatını kaybetti.



Kazada büyük ihmal olduğu ortaya çıktı. Asansörün 20 gün önce yine düştüğü, periyodik bakım süresinin de dolduğu belirlendi.



Torunlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, kazanın ardından basın toplantısı düzenledi.



Torun, "Bu asansör, her binada bir tane var. Yük ve insan asansörü olarak tanımlanıyor. Bundan 10 gün önce ben de aynı asansörü kullandım. Bu asansör hem insan hem yük taşıması için planlanmış. Bu amaçla monte edilmiş bir asansör" dedi.



Asansörün bakımının yapılmadığı iddialarını da yalanlayan Aziz Torun, "Tamamen yalan. Hergün sahada, bu asansörü kiralayan şirketin elemanı bulunuyor. Bir arıza anında bunlar müdahalede bulunuyor. 10 gün önce de ben bu asansöre bindim. Şantiyenin çevresinde dolaşan kişiler burada çalışıyormuş gibi bu beyanlarda bulunuyorlar" diye konuştu.



Olayın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, inşaatın sorumlusu oldukları için gözaltına alınan 9 kişinin ifadeleri tamamlandı.



Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğünde gözaltında tutulan 9 kişi, Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.



Şişli'deki iş kazası çeşitli sivil toplum örgütlerince protesto edilirken, TOMA'ların da bulunduğu şantiye önünde polis geniş güvenlik önlemi aldı.



Asansör faciasına bugünkü gazetelerin manşetlerinde geniş yer verildi.



"Asansör gazete manşetlerine de düştü: Suçlu yerçekimi!" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin