ASAL Araştırma sonuçlarına göre Türkiye'nin en çok güvendiği kurumlar belli oldu. İşte en güvenilir kurumlar...

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, Türkiye'de en güvenilen kurumun hangisi olduğuna dair bir kamuoyu araştırması yaptı. Araştırma sonucunda, en güvenilir kurumlar listesi yayımlandı. En güvenilmeyen kurum ÖSYM iken en güvenilir bakın hangisi oldu.

Google Haberlere Abone ol
ASAL Araştırma sonuçlarına göre Türkiye'nin en çok güvendiği kurumlar belli oldu. İşte en güvenilir kurumlar...

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, Türkiye'de en güvenilen kurumun hangisi olduğuna dair bir kamuoyu araştırması yaptı. Araştırma sonucunda, en güvenilir kurumlar listesinin ilk sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ikinci sırasında ise Jandarma yer aldı.

ASAL Araştırma tarafından, 10-18 Aralık 2022 tarihleri arasında Türkiye genelinde NUTS-1 sistemine göre İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bursa, Kayseri, İzmir, Diyarbakır, Adana, Samsun, Konya, Antalya, Gaziantep, Erzurum, Mardin, Hatay, Zonguldak, Manisa, Aydın, Malatya, Van, Balıkesir, Trabzon, Kırıkkale, Giresun, Tekirdağ ve Ağrı dahil 26 ilde 18 yaş ve üzeri 2 bin 142 kişiyle telefon ve yüz yüze yöntemiyle gerçekleştirdiği anket çalışmasında vatandaşlara, ''Türkiye'de en güvendiğiniz kurum hangisidir?'' sorusunu yöneltti.

ASAL Araştırma sonuçlarına göre Türkiye'nin en çok güvendiği kurumlar belli oldu. İşte en güvenilir kurumlar...

EN GÜVENİLİR KURUM TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ

Araştırmaya katılanların yüzde 16.8'i Türkiye'nin en güvenilir kurumunun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olduğunu ifade etti. İkinci sırada yüzde 14.0 ile Jandarma'nın yer aldığı araştırmada; üçüncü sırada yüzde 13.5 ile Polis, dördüncü sırada yüzde 12.6 ile Milli İstihbarat Teşkilatı, beşinci sırada yüzde 6.0 ile TBMM, altıncı sırada yüzde 5.4 ile Cumhurbaşkanlığı yer aldı.

MEDYA KURULUŞLARINA GÜVEN YÜZDE 1.5

Türkiye'nin en güvenilir kurum sıralamasında yedinci sırada yüzde 4.5 oranla Yargı Kurumları yer alırken, onu yüzde 3.7 ile Sivil Toplum Kuruluşları ve yüzde 3.1 ile Diyanet İşleri Başkanlığı izledi. Araştırmada, Bankaları güvenilir kurum olarak ifade edenlerin oranı yüzde 3.0 iken, Üniversiteler yüzde 2.4, Siyasi Partiler yüzde 2.3, RTÜK yüzde 2.1, TÜİK yüzde 2.0, ÖSYM yüzde 1.8, Medya kuruluşlarına güven oranı yüzde 1.5 ve fikir belirtmeyenlerin oranı ise yüzde 4.0 çıktı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin