Artvin'deki kayak merkezinde kapılar ve pencereler kırıldı. Ayılardan şüphelenildi

Artvin'de Atabarı Kayak Merkezi'ne ait tesislerin kapıları ve pencereleri kırıldı, eşyaları ise kullanılamaz hale geldi. Yerde kan izlerinin olduğu tesiste ayılardan şüphelenildi.

Google Haberlere Abone ol
Artvin'deki kayak merkezinde kapılar ve pencereler kırıldı. Ayılardan şüphelenildi

Artvin Merkezdeki 2 bin 200 rakımlı Mersivan Dağı'nda bulunan ve mevsim nedeniyle kapalı olan Atabarı Kayak Merkezi’ndeki Artvin Çoruh Üniversitesi Kayak Evi, 112 Acil Sağlık, AFAD ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 4 ahşap bina kapı ve pencereleri kırık eşyaları ise kullanılamaz halde bulundu.

Aç kalan ayıların girdiği tahmin edilen tesisler kullanılamaz hale geldi.

Bölgeye giden Artvin Çoruh Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Fikri Özkan tesislerin son halini cep telefonu ile kaydedildi. Görüntülerde yerde kan izlerinin olduğu ve eşyaların kullanılamaz hale geldiği görüldü.

"AYILAR BU BİNALARA GİREREK DOLAPLARDA YİYECEK ARAMIŞLAR"

Kapı ve pencereleri kıran ayının yaralandığı için kan izlerinin olduğunu tahmin ettiğini ifade eden Özkan, "Son zamanlarda Artvin ve ilçelerinde sık sık ayılarla ilgili haberler duyuyorum. Bu haberlere biz de konu olduk. Bu durum bence çok normal, çünkü onların yaşam alanları içindeyiz. Ayılar kurum binalarına, kayak evine ve diğer kuruluş binalarına hasar verdiğini duyduk, onun için geldik. Ayılar bu binalara girerek dolaplarda yiyecek aramışlar ve buldukları bal, reçel, şeker ve benzeri yiyecekleri yemişler. Binalarda maddi hasar meydana gelmiş" dedi.

Artvin'deki kayak merkezinde kapılar ve pencereler kırıldı. Ayılardan şüphelenildi

Artvin'deki kayak merkezinde kapılar ve pencereler kırıldı. Ayılardan şüphelenildi - Resim : 2

Kaynak: DHA
Etiketler Artvin ayı tesis
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin