'Artık görüntü sansürü olmasın!'

Sina Koloğlu, ekranlardaki sansüre tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
'Artık görüntü sansürü olmasın!'

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, televizyonda yayınlanan Romantik Komedi filmine uygulanan samsüre, köşesinde tepki gösterdi.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



Artık görüntü sansürü olmasın!



‘Romantik Komedi’ filmini izleyeyim dedim. Yerli komedi yapımlarını ekrandan takip ediyoruz. Yer yer Amerikan komedi unsurlarına fena halde göz kırpsa da, sürükleyiciydi. Bir sahnede duvardaki bir fotoğrafın buzlandığını fark ettim. İçkiler zaten buzlu... Peki fotoğraf neyin nesi? Üşenmedim ‘buzlanmamış’ halini buldum. Mert (Cemal Hünal) reklam şirketinde metin yazarı olarak çalışan Esra’yı (Sedef Avcı) bir iş davetine götürüyor. Sonrasında evine bırakıyor. Fakat kapı duvar... Mecburen kendi evinde ağırlamak zorunda kalıyor. Salonda Mert’in çektiği fotoğraflar var. Bir tanesi, Esra’nın ilgisini çekiyor. Ona doğru yaklaşıyor, tabii kamera da... Görüntü buzlu! Aslını

buldum ve izledim. Nargile içen insanlar... Nargile, bir kültürdür. 

Nargile içen insanlar fotoğrafı da bir kültürün vizörde şekil bulmasıdır.



İçki, sigara yok, silah var!



‘Tütün mamullerini övme’ye girmez bir fotoğraftı. Bu kareyi gören, bir nargile salonu bulayım diye sokağa mı fırlayacak? Bu buzlama işinin toplumu ‘terbiye etme’nin ötesinde bir ‘yasaklama’ halinin daha ağır bastığı kanaatindeyim. Bu arada nedense ‘ateşli silahlar’ bu kategoriye dahil edilmiyor. Dizilerimizde ve filmlerimizde her model silah mevcut. Sigara ve içki içmiyoruz ama takır takır adam vuruyoruz!



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin