Artık altını kimse tutamayacak. Fiyat vererek konuştu: O seviyeyi çok rahat görürüz. Ekonomist Eryılmaz'dan altın yatırımcılarına kritik bilgi. Altın fiyatları bu hafta ne olur?

Altın fiyatları zirve üzerine zirveyi gördü. Gram, yarım ve çeyrek altın rekor tazelerken ons altın 2 bin 148 dolara kadar ulaştı. Altın fiyatları için kritik bilgileri aktaran Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, yükselişin FED Başkanı Jerome Powell'ın konuşmalarından kaynaklandığını açıkladı ve 'Altını kimse tutamayacak' ifadesini sarf ederek beklenen veriler ışığında altın fiyatlarının geleceğini değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Artık altını kimse tutamayacak. Fiyat vererek konuştu: O seviyeyi çok rahat görürüz. Ekonomist Eryılmaz'dan altın yatırımcılarına kritik bilgi. Altın fiyatları bu hafta ne olur?
Medyatava

Altın fiyatları zirve tazelerken Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz'dan çok kritik bilgiler geldi.

FED Başkanı Powell'ın konuşmasının piyasaya 'faiz artırılmayacağı' yönünde sinyal verdiğini bu sebeple altın fiyatlarının uçtuğunu söyleyen Eryılmaz takip edilmesi gereken tarihleri açıkladı.

Eryılmaz altındaki düşüş ve yükseliş senaryosunu paylaştı.

FED BAŞKANI POWELL'IN AÇIKLAMASI

FED Başkanı Powell, "Yeterince kısıtlayıcı bir duruşa ulaştığımız sonucuna güvenle varmak veya politikanın ne zaman gevşeyebileceğine dair yorum yapmak için erken olacaktır. Gerekmesi halinde politikayı daha da sıkılaştırmaya hazırız." ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamanın ardından FED'in para politikası sıkılaşmasını tamamladığına dair beklentilerin artmasıyla altın fiyatlarındaki yükseliş hızlandı.

"İLK FAİZ İNDİRİMİ MARTTA"

Powell'ın konuşmalarını değerlendiren Eryılmaz, "Piyasa şundan çok emin oldu; Artık FED kesinlikle ama kesinlikle faiz artırmayacak ve ilk faiz indirimi martta gelecek." dedi.

"ARTIK KİMSE ALTINI TUTAMAYACAK"

Piyasaların 2024'te FED'den 125 baz puan indirim beklediğini kaydeden Eryılmaz, "Şöyle bir algı oluştu, 'Artık altını kimse tutamayacak' bu nedenle ciddi bir spekülatif talep olduğunu görüyoruz altına. Dolayısıyla da FED artık durduğu ve erken faiz indireceği için altın yeni rekorlara gidecek fiyatlamasıyla haftaya çok güçlü bir altın talebiyle başladık." dedi.

BU 2 TARİHE DİKKAT!

Eryılmaz cuma günü tarım dışı istihdam, işsizlik, kazançlar, yıllık ücret artışı, salı günü açık iş ilanı, hizmet PMI verilerinin kritik olduğunu söyledi.

ALTIN FİYATLARI BU HAFTA NE OLUR?

İş gücü piyasası verilerinin beklentiden güçlü gelmesi durumunda altında düşüş olabileceğini söyleyen Eryılmaz, "Eğer iş gücü piyasası verileri ciddi bir soğumayı gösterirse artık tabiri caizse piyasayı kimse tutamaz. Altında artık 2 bin 100 üstüne çıkan fiyatlamaları çok rahat görebiliriz diye düşünüyorum dolayısıyla altın tarafında çok güçlü volatilitelerin olacağı hafta bizi bekliyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin