Artem Severiukhin'in Nazi selamı gündeme bomba gibi düştü

Pazar günü Portekiz'de düzenlenen karting yarışında birinci olduktan sonra podyumda verdiği Nazi selamıyla dünyayı şaşkına çeviren 15 yaşındaki Rus Artem Severiukhin, olayın ardından suskunluğunu bozdu.

Google Haberlere Abone ol
Artem Severiukhin'in Nazi selamı gündeme bomba gibi düştü

FIA Karting Avrupa Şampiyonası'nın Portekiz'in Portimao şehrinde koşulan yarışı kazanan Artem Severiukhin madalya töreni için çıktığı podyumun en üst basamağında skandal bir harekete imza attı.

Rus olmasına rağmen İtalya adına yarıştığı için İtalya Milli Marşı'nın çalındığı sırada etrafına gülücükler saçan Artem Severiukhin, bir anda sağ elini iki kez göğsüne vurup ardından eli açık bir şekilde ileri uzattı ve gülmeye devam etti. 15 yaşındaki sporcunun bu hareketi, Nazi Selamı olarak algılanınca genç sporcu için sonun başlangıcı başlamış oldu.

LİSANSI İPTAL EDİLDİ, TAKIMI SÖZLEŞMESİNİ FESHETTİ

FIA'nın soruşturma başlatmasıyla hemen hemen aynı dakikalarda İtalya Otomobil Federasyonu, 15 yaşındaki Rus pilotun tüm lisanslarının iptal edildiğini duyurdu.Bu resmi gelişmenin ardından Severiukhin'in takımı Ward Racing, genç sporcunun sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı.

 ''YAPTIĞIM HAREKET YANLIŞ ANLAŞILDI''

15 yaşında yaptığı hareketle dünyanın gündemine oturan Artem Severiukhin, oluşan ağır atmosferin ardından sosyal medya hesabından İngilizve ve Rusça iki açıklama yayınladı.

Severiukhin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Avrupa Karting Şampiyonası'nda yaşanan olayla ilgili herkesten özür dilemek istiyorum. Podyumda dururken ekibime yaptığım el hareketi, Nazi selamı olarak algılandı. Bu doğru değil. Nazizm'i hiçbir zaman desteklemedim ve bunu insanlığa karşı işlenen en kötü suçlardan biri olarak görüyorum.

Bilindiği üzere İtalya bayrağı altında yarışıyorum. Podyuma çıkmadan önce oradaki çocuklar bana İtalya'da milli marş sırasında tutkularını göstermek için böyle hareketler yaptıklarını söylediler. Ben de bunu yapmak istedim. Aptal durumuna düştüğümün farkındayım ve verilecek cezalar için hazırım. Sadece hareketimde kötü bir niyet olmadığının bilinmesini isterim. Lütfen beni nazizm veya ırkçılık destekçisi biri olarak görmeyin. Tekrardan hepinizden özür dilerim.

Etiketler Nazi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin