Arnavutluk'ta firari olarak yakalanmıştı. Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Fatih Özer Türkiye'ye getirildi

Thodex kripto para borsasının kurucusu olan Faruk Fatih Özer, Arnavutluk tarafından iade edilmesine karar verilmesinin ardından Interpol yetkilileri tarafından teslim alındı ve Türkiye'ye getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Arnavutluk'ta firari olarak yakalanmıştı. Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Fatih Özer Türkiye'ye getirildi

Arnavutluk'ta firari olarak yakalanan ve hakkında Türkiye'ye iade kararı verilen Faruk Fatih Özer, başkent Tiran'a giden Interpol dairesinden özel bir ekip tarafından teslim alındı.

Dıraç Temyiz Mahkemesince Türkiye'ye iade edilmesine karar verildikten sonra hakkında ülkeye gönderilmesi için başlatılan çalışmalar tamamlanan Özer'i taşıyan uçak, Arnavutluk'un başkenti Tiran'dan sabah saatlerinde havalandı.

İstanbul Havalimanı'na saat 10.15'te inen uçaktaki Özer'i İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri teslim aldı.

Özel kutu detayı

Bu sırada uçağın yanaşacağı park  pozisyonunda polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Uçağın arka kapısından içeri giren polislerin, önce Özer'e ait olduğu belirtilen; içinde laptop, cep telefonu ve dijital materyallerin bulunduğu özel kutuyu teslim alması dikkat çekti. 

Fatih Özer, havalimanındaki sağlık kontrollerinin ardından polis ekipleri tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Özer'in işlemlerine Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam edilecek.

Yakalanma ve iade süreci

Kırmızı bültenle aranan Özer, 30 Ağustos 2022'de Arnavutluk'ta yakalanmıştı.

Arnavutluk'taki Elbasan Asliye Mahkemesinin 2 Eylül 2022'de Özer'in tutukluluğunun devamına yönelik verdiği karar, 14 Eylül 2022'de Özer'in avukatlarınca temyize götürülmüştü.

Dıraç Temyiz Mahkemesi, 20 Eylül'de Özer'in tutukluluğuna yönelik kararı onamıştı.

Elbasan Asliye Mahkemesi, 17 Kasım 2022'deki duruşmada, Elbasan Savcılığının "Özer'in Türkiye'ye iade edilmesine izin verilmesi" yönündeki talebinin kabul edildiğini bildirmiş, Özer ise 7 Aralık 2022'de bu kararı temyize götürmüştü.

Arnavutluk'ta firari olarak yakalanmıştı. Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Fatih Özer Türkiye'ye getirildi - Resim : 2

Bu karara ilişkin Dıraç Temyiz Mahkemesinde geçen 30 Aralık 2022'de yapılan duruşmada, Özer'in Türkiye'ye iade edilmesine ilişkin karar onanmıştı.

Ne olmuştu?

Türkiye'de kripto para birimlerini alıp satmak için kullanılan borsalardan Thodex'in internet sitesine 20 Nisan 2021 akşamında erişilemedi. Thodex hakkında soruşturma başlatılırken, MASAK da hesapların bloke edildiğini duyurdu.

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, dolandırıcılık iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, “Ortadan kaybolduğum iddiası asılsızdır. Hiçbir kullanıcının mağdur olmayacağını kamuoyuna duyururum. 30 bin civarındaki kullanıcının hesapları netleştikten sonra ödemeleri yapılacak” dedi.

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin