Arnavutköy'deki yağmurun bilançosu ağır. Dükkanın duvarı yıkıldı. Yaklaşık 3 milyon TL zarar var

İstanbul Arnavutköy'de etkili olan yağış birçok noktada sel baskınlarına neden oldu. Meydana gelen su baskınında bodrum katındaki dükkanın duvarı yıkıldı.

Google Haberlere Abone ol
Arnavutköy'deki yağmurun bilançosu ağır. Dükkanın duvarı yıkıldı. Yaklaşık 3 milyon TL zarar var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarından sonra İstanbul'un birçok noktasında yağmur başladı.

Arnavutköy'de etkisini kısa sürede artıran yağmur Taşoluk Mahallesi'nin Bergüzin ve Çağ sokaklarında bulunan iş yerlerini ve evleri su basmasına neden oldu.

Yoğun yağışın etkisiyle bodrum katındaki bir iş yerinin açık camından içeri akan su baskına yol açtı.

DÜKKANIN DUVARI YIKILDI, 3 MİLYON TL ZARAR

Su ile dolan bodrum katının duvarı suyun ağırlığı sebebiyle yıkıldı. Mobilya imalatı için kullanılan iş yeri ile kırtasiye deposu olarak kullanılan iş yeri duvarın yıkılmasıyla birleşti. Duvarın yıkılması nedeniyle iki dükkanda toplam 3 milyon TL'ye yakın hasar oluştuğu belirtildi. Dükkan sahipleri sağlam malları kurtarmak için başka yere taşıdı. 

Aynı sokaktaki evlerin bodrum katları haricinde giriş katlarının su dolmasıyla vatandaşların eşyaları su altında kalarak kullanılamaz hale geldi.

Arnavutköy'deki yağmurun bilançosu ağır. Dükkanın duvarı yıkıldı. Yaklaşık 3 milyon TL zarar var

"BÜYÜK BİR HASARA UĞRADIK"

Dükkanı zarar gören esnaf Barış Arlı, “Mallarımızın olduğu alanı su bastı. Depomuz kırtasiye ürünlerine sahip olduğu için su ile temasta çabuk bozuluyorlar. Bundan dolayı büyük bir hasara uğradık, hasarımız 2,5 milyon lirayı muhtemelen aşmıştır. Eşyalarımızın çoğu çöp oldu. İki dükkan arasındaki duvar yıkıldı. Duvarın yıkılması ile iki dükkan bir dükkan haline geldi. Yıkılan duvar bizim duvara yaslanacak kadar gelmiş. Depomuzdaki su insan boyunu aşmıştı” dedi.

"ZOR KURTARDIK KENDİMİZİ"

Evindeki eşyaların kullanılamaz hale geldiğini söyleyen Leylanur Işık ise, “Sel anında uyuyorduk, birkaç eşyamızı zor kurtarabildik, 5 dakika içerisinde giriş katında 1 metre 30 santim boyuna kadar su ulaştı. Zor kurtardık kendimizi, 2. kata çıkmak zorunda kaldık. Evim eşyayla doluydu, şimdi boş duvarlar kaldı” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin