Armağan Çağlayan: Bu hastalık beter bir şeymiş

Akciğer kanseriyle mücadele eden Armağan Çağlayan, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol
Armağan Çağlayan: Bu hastalık beter bir şeymiş

Yapımcı ve sunucu Armağan Çağlayan, Instagram hesabından yaptığı açıklamayla akciğer kanserine yakalandığını duyurmuş ve ameliyat olmuştu.

'YAVAŞ YAYILAN BİR TÜR'

Geçen günlerde Nişantaşı’nda doktor kontrolü çıkışı görüntülenen Çağlayan, alınan parçanın yurt dışına gönderildiğini belirtmiş ve süreci şöyle anlatmıştı:

"Ameliyat oldum, bitti. Kemoterapi yok. Alınan parça yurt dışına gitti; akıllı ilaca uygun mu, değil mi ona bakılacak. Sonra devamını bilmiyoruz. Birinci evrenin ikinci aşamasında yakalandığım için ‘Kemoterapiye gerek yok’ dediler. Büyük hücreliymiş, o da yavaş yayılan bir türmüş."

'OBSESYON!'

Armağan Çağlayan, son olarak Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla gündeme geldi. Çağlayan, “Bu hastalık beter bir şeymiş” diyerek yaptığı paylaşımında, “Başın ağrısa, bacağını bir yere çarpsan, çarptığını bile bile doktora gitmek istiyorsun! Obsesyon!” ifadelerini kullandı.

Obsesif kompulsif bozukluk (OKB) nedir?

Obsesif kompulsif bozukluk, takıntılı düşüncelerin günlük hayatı, hatta yaşamsal aktiviteleri etkileyecek düzeye gelmesi sonucu ortaya çıkan ruhsal bir hastalıktır. Takıntılı düşünce ve dürtüler anlamına gelen obsesyon ile yineleyici zihinsel eylemler ve davranışlar anlamına gelen kompulsiyon davranışları bir araya gelerek hastalığı oluşturur. Obsesyon, yani kişinin zihninde uzaklaştıramadığı fikir, düşünce ve dürtüler, kişinin isteği dışında gelişir. Kişi bunları mantık dışı olarak değerlendirse de düşünmekten kendini alamadığı için yoğun sıkıntı yaşayarak huzursuzluğa ve dolayısıyla anksiyeteye sahip olur. Obsesyonların yarattığı huzursuzluğu ve sıkıntıyı ortadan kaldırmak amacıyla da yineleyici davranış ve zihinsel eylemler geliştirir. Son yıllarda toplum içinde görülme oranı artış gösteren obsesif kompulsif bozukluk hastalığı her 100 kişiden iki ya da üçünde rastlanabilir. Genel olarak ergenlik dönemini ve 2-0-30’lu yaşları kapsayan hastalık çocukluk dönemi de dâhil her yaşta görülebilir. Kadınlarda daha sık olarak görülen obsesif bozukluk erkeklerde genellikle erken yaşlarda oluşur.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin