Arkadaşımız gazeteci Nuh Köklü'yü anıyoruz

Gazeteci Köklü, iki yıl önce bugün, arkadaşlarıyla kartopu oynarken saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. Köklü, veda ettiğinde 46 yaşındaydı.

Google Haberlere Abone ol
Arkadaşımız gazeteci Nuh Köklü'yü anıyoruz

Gazeteci Nuh Köklü için ölüm yıldönümünde bu akşam 19.00'da İstanbul, Kadıköy Karakolhane Caddesi'nde anma töreni düzenlecek.



Arkadaşımız gazeteci Nuh Köklü'yü anıyoruz



İstanbul Üniversitesi'nden arkadaşları, Nuh Köklü'nün Basın Müzesi'nde fotoğrafının olduğu yere çiçek bıraktı...



Ne olmuştu?



Nuh Köklü, arkadaşıyla saat 22.00 sularında Kadıköy’ün Yeldeğirmeni semtinde bulunan Dayanışma Evi’nden çıktı ve yürürken kartopu oynamaya başladı. Kartoplarından biri çevredeki bir esnaf vitrinine denk geldi. Bunun üzerine dükkanından çıkan esnaf, gruba elinde bıçakla saldırdı. Köklüi, saldırıya uğrayan ve yere düşen bir arkadaşını kaldırmaya çalışırken dükkan sahibi tarafından kalbinden bıçaklandı. Nuh Köklü, kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde aynı gece hayatını kaybetti.



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 06 Temmuz 2015’te, Nuh Köklü’nün adının cemiyetin “Öldürülen Gazeteciler” listesine eklendiğini açıkladı.



Katiline Müebbet Hapis



Nuh Köklü'nün katili Serdar Azizoğlu, "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Azizoğlu'na yardım ettiği öne sürülen Nazım Coşanar'ın ise "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan beraatine karar vermişti.



Arkadaşımız gazeteci Nuh Köklü'yü anıyoruz - Resim : 2 Arkadaşımız gazeteci Nuh Köklü'yü anıyoruz - Resim : 3



Nuh Köklü kimdir?



Köklü 2002-2003 senelerinde Bianet’te editör olarak çalıştı. Daha sonra bir müddet Güney Amerika'da yaşayan Köklü, döndükten sonra Hürriyet ve Radikal gazetelerinde muhabirlik ve editörlük yaptı. Ardından Sabah gazetesinde çalışmaya başladı. 13 Şubat 2009’da greve çıkan atv-Sabah çalışanlarından olan Nuh Köklü, o dönem Türkiye Gazeteciler Sendikası işyeri temsilcisiydi. Köklü greve çıktıktan sonra işten çıkarılan 10 gazeteciden biriydi. Daha sonra NTV’de program editörü olarak çalıştı, Mayıs 2014’te işten çıkarılmıştı. Öldürüldüğünde işsiz bir gazeteciydi. Ancak yazmaya, üretmeye, okumaya devam ediyordu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin