Arjantin kaçtı, Hollanda kovaladı! Lionel Messi'li Arjantin, Hollanda'yı penaltılarla devirerek yarı finalde Hırvatistan'ın rakibi oldu

2022 Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin, Hollanda'yı normal süresi 2-2 biten mücadelede seri penaltı atışları sonucunda mağlup etti ve yarı finalde Hırvatistan'ın rakibi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Arjantin kaçtı, Hollanda kovaladı! Lionel Messi'li Arjantin, Hollanda'yı penaltılarla devirerek yarı finalde Hırvatistan'ın rakibi oldu

2022 Dünya Kupası çeyrek final eşleşmesinde Hollanda ile Arjantin karşı karşıya geldi.

Arjantin, Molina ve Messi'nin golleriyle iki farklı üstünlük kursa da Beşiktaş forması giyen Weghorst oyuna sonradan girerek maçın tüm çehresini değiştirdi ve kaydettiği iki golle maçı uzatmalara götürdü.

İki uzatmada da gol sesi çıkmayınca mücadele seri penaltı atışlarına gitti. Arjantin penaltı atışları sonunda Hollanda'ya 4-3'lük üstünlük kurarak yarı finale yükselen ikinci takım olmayı başardı.

Arjantin'de penaltı atışlarını Messi, Parades, Montiel ve Martinez gole çevirirken Enzo Fernandez penaltı atışından yararlanamadı. Hollanda cephesinde ise Van Dijk ve Berghuis penaltı atışlarını kaçıran isimler olurken Koopmeiners, Weghorst ve De Jong topu ağlarla buluşturmayı başardı.

Hırvatistan ve Arjantin arasındaki yarı final maçı 13 Aralık Salı günü saat 22:00'de oynanacak.

LİONEL MESSİ TARİHE GEÇTİ

Lionel Messi, 10 golle Gabriel Batistuta'ya ait olan Dünya Kupası'nda en çok gol atan Arjantinli oyuncu rekorunu egale etti .

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Hollanda-Arjantin mücadelesi başladı.

22' Ceza sahası dışında bir anda önünü boşaltan Messi şansını uzaklardan denedi ancak çerçeveyi bulamadı.

35' Arjantin golü buldu. Messi'nin savunma arkasına attığı pasa çok iyi hareketlenen Molina, Noppert'in yanından topu ağlarla buluşturarak Arjantin'i 1-0 öne geçirdi.

45+3' Beşiktaşlı Wout Weghorst, yedek kulübesinde itirazından dolayı sarı kart gördü.

45' Arjantin ilk yarıyı Molina'nın kaydettiği golle 1-0 önde kapadı.

46' İkinci yarı başladı.

62' Messi çok tehlikeli bir yerden frikik kullandı, barajı aşan top çok az farkla dışarı gitti.

73' Arjantin'in kazandığı penaltıda topun başına geçen Messi farkı ikiye çıkardı: 2-0.

83' Hollanda'yı umutlandıran gol Beşiktaş forması giyen Weghorst'tan geldi. Sağ kanattan yapılan ortayı kafayla ağlara gönderen Weghorst farkı bire indirdi.

90+11' Hollanda'dan mucize geri dönüş! Kazanılan frikiği çok akıllıca kullanılan Hollanda'da Weghorst topu ağlara gönderdi ve skoru 2-2'ye getirdi.

90' Maçın normal süresi 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı ve uzatmalara gidildi.

91' İlk uzatma devresi başladı.

105' İlk uzatma devresinde de eşitlik bozulmadı.

106' İkinci uzatma devresi başladı.

114' Arjantin üçüncü gole çok yaklaştı. Martinez'in kaleye yakın mesafeden yaptığı vuruşta top Van Dijk'a çarpıp kornere gitti.

120+1' Enzo Fernandez'in ceza sahasından yaptığı vuruş direkten oyun alanına geri döndü.

120' Hollanda-Arjantin mücadelesi penaltılara gitti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin