Arınç'tan TRT'nin 'Kürdistan' sansürüne açıklama!

Başbakan Yardımcısı, TRT'yle ilgili soru önergesini yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Arınç'tan TRT'nin 'Kürdistan' sansürüne açıklama!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinde kullandığı 'Kürdistan' sözünün TRT tarafından 'Kuzey Irak Kürt Bölgesi' şeklinde verildiği yönündeki soru önergesine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Söz konusu miting sırasında sarf edilen kelime kamuoyu için çok yeni bir durum olduğundan o an için fark edilememiş ve alışıla gelen refleksle ekrana önergede belirtilen biçimde yansımıştır" dedi.



CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, soru önergesinde Başbakan'ın Diyarbakır ziyaretine işaret ederek, "Başbakan'ın konuşması sırasında söylediği, 'Sizin şahsınızda Kuzey Irak Kürdistan bölgesindeki kardeşlerimizi de selamlıyoruz' cümlesindeki 'Kürdistan' sözleri TRT tarafından sansürlenmiştir. TRT'de canlı yayın alt yazısında 'Kürdistan' sözü 'Kuzey Irak Kürt Bölgesi' şeklinde verilmiştir" dedi.



Özgündüz, "TRT'nin Başbakan'a sansür uygulama nedenleri nelerdir? Irak'ın kuzeyinin Kürdistan olduğunu, Hükümetinizin bizzat Başbakan tarafından açıklanması üzerine; Türkiye'nin güneydoğusuna ve Suriye'nin kuzeyine de aynı isimle hitap edilmesi konusunda yasal, siyasi vb. herhangi bir çalışmanız olacak mıdır?" diye sordu.

Başbakan Yardımcısı Arınç, soru önergesini Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünden alınan bilgi notuyla yanıtladı.



"ALIŞILA GELEN REFLEKSLE EKRANA ÖNERGEDE BELİRTİLEN BİÇİMDE YANSIMIŞTIR"



Arınç şöyle dedi:



"Irak'ın kuzey kesimi, son on yıl içerisinde iç ve dış gelişmeler çerçevesinde çeşitli platformlarda 'Irak'ın Kuzeyindeki Bölgesel Yönetimi', 'Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi', 'Kuzey Irak Kürt Bölgesi' ve 'Irak Kürt Bölgesel Yönetimi' vb. şekillerde dillendirilmiş, bu uygulama devletin resmi haber ajansı (Anadolu Ajansı) ve TRT ile birlikte bütün yazılı basın ve özel televizyonlar tarafından da aynı şekilde devam ettirilmiştir. Söz konusu miting sırasında sarf edilen kelime kamuoyu için çok yeni bir durum olduğundan o an için fark edilememiş ve alışıla gelen refleksle ekrana önergede belirtilen biçimde yansımıştır." ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin