Arınç'ın açıklamaları dış basında nasıl yer aldı?

Dünya basını Arınç'ın sözlerine geniş yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Arınç'ın açıklamaları dış basında nasıl yer aldı?

Beyaz Saray Sözcüsü Carney, "Umarız Türk hükümeti ifade ve bir araya gelme özgürlüğüne saygı göstererek olayların üstesinden gelecektir ve Başbakan Yardımcısı'nın aşırı güç kullanımından özür dilediği açıklamasını memnuniyetle karşılıoyuruz ve bu olayların araştırılmasına yönelik çağrıları da memnuniyetle karşılamaya devam ediyoruz" dedi.



Bir gazetecinin Türkiye ve Amerika arasında konuyla ilgili görüşmelerin yapılıp yapılmadığı sorusuna ise bu yönde bir bilginin kendisine ulaşmadığını söyledi. 



Arınç'ın özrü dünya basınında da geniş yer buldu. 



İngiliz The Financial Times gazetesi, "Türk politikacılar tansiyonu düşürme arayışında" başlığıyla verdi haberi.



Başbakan, Kuzey Afrika'dayken yerine açıklama yapan Bülent Arınç polisin aşırı güç kullanımının yanlış olduğunu söyledi. 



Arınç'ın özür dilediği açıklaması, göstericileri çabulcu olarak niteleyen Erdoğan'ın konuşmasından büyük ölçüde yumuşak" yorumu yapıldı. 



CNN International da Arınç'ın açıklamasını internet sitesinde son dakika haberi olarak duyurdu. 



Haber, "Başbakan Yardımcısı Arınç, Erdoğan'a karşı düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda uygulanan polis şiddetinden dolayı özür diledi" şeklinde verildi.  



Alman yayın kuruluşu Deutche Welle ise "Arınç son günlerde göstericilere karşı aşırı güç kullanımından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Arınç'ın açıklamaları Türkiye'ye yönelik uluslararası kınamaların ardından geldi" denildi.



The Independent de Arınç'ın açıklamalarına geniş yer veren gazetelerden. Gazetede, Arınç'ın özrünün, Kuzey Afrika'ya resmi ziyaret için giden Başbakan Erdoğan'dan oldukça zıt olduğundan bahsedildi. 



Arınç'ın açıklamaları, halkın gösteri halkını savunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşmesinin ardından geldi" denildi.



Haberde ayrıca politikacıların hükümet karşıtı göstericileri yatıştırmak için karmaşık mesajlar verdiğine dikkat çekildi. 



Kaynak: cumhuriyet.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin