Aret Vartanyan, 'Gerçekten Yaşıyor Musun?' diye soruyor

Yazarın yeni kitabı Destek Yayınları tarafından yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol
Aret Vartanyan, 'Gerçekten Yaşıyor Musun?' diye soruyor

Kitapları, Yaşam Atölyesi ve TV programı ile son dönemlerde adını sıkça duyuran Aret Vartanyan’ın yeni kitabı ‘Gerçekten Yaşıyor Musun?’ Destek Yayınları tarafından yayımlandı. Aret Vartanyan, son yıllarda gerçekleştirdiği çalışmaların ışığında kadın erkek ilişkilerinden kariyere, insanın kendini bulmasından yaşamda gerekten ne istediğine uzanan geniş bir yelpazede gerçek bir yaşamın kullanım kılavuzunu sunuyor. 



Yaşamın kendisinden, günlük hayattan ve toplumsal gerçeklikten yararlanılarak kaleme alınan ‘Gerçekten Yaşıyor Musun?’ klişelerden, kalıplardan uzak cümlelerle bireyin kopya bir yaşam yerine, kendi yaşamını inşa etmesinin yol haritasını paylaşıyor. 



‘Kişisel gelişim formüllerle, basmakalıp yaklaşımlarla olmuyor’



Gerçekten ne istediğini bilmeyen, kendiyle barışık olmayan, sevemeyen bireylerden oluşan dünyanın getirdiklerini hep birlikte izlediğimizi söyleyen Aret Vartanyan, duvarların arkasında yaşamaktan sıkılan bireyin her gün biraz daha prangalarından sıyrıldığına dikkat çekiyor. Aret Vartanyan, son dönemde artan kişisel gelişim seminerlerinden, yaşam koçlarından ve benzeri çalışmalardan önce insanın temel değerlerini farketmesinin önemine dikkat çekerken, edebiyattan, sanattan, felsefeden, sosyal bilimlerden soyutlanmış ve eylemle bütünleşmemiş bir değişimin mümkün olmayacağını ifade ediyor. 



‘Her şeyden önce insan olduğumuza vurgu yaparken sevgiyi, değerimizi, paylaşmayı ve hissettiklerimizi, hayallerimizi yaşamayı hakediyoruz’ diyen Vartanyan, birçok şey olmaya çalışırken kendimizden uzaklaştığımıza ve mutsuz bireylere dönüştüğümüze dikkat çekiyor. 



‘Gerçekten Yaşıyor Musun?’ günlük hayatın içinden, ortak soru işaretlerimiz ve sıkışmışlığımızdan yola çıkarak, gerçekten neyi aradığımızı, neleri hatırlamaya çalıştığımızı sansürsüz ve net bir şekilde ortaya koyarken, cevapları paylaşıyor.



Gerçekten Yaşıyor Musun? kısa filmi ve Ghetto buluşması 



Kitabın ana mesajının vurgulanması için çekilen kısa filmde ise 45 kişilik bir ekip görev alırken, çekimler Beykoz Kundura Fabrikası’nda gerçekleştirildi. Internet ortamında kitabın dağıtımıyla birlikte yayınlanan film, Türkiye’de ilk kez bir kitap için çekilen kısa film özelliğini taşıyor. 



‘Gerçekten Yaşıyor Musun?’un ilk buluşması ise 7 Mayıs akşamı İstanbul Ghetto’da gerçekleşiyor. Yaklaşık 1500 davetlinin katılacağı gecede,  müzik ve dans ile bütünleşen theatral bir deneyim davetlilerle buluşacak. 





'Gercekten Yasıyor Musun?' Kisa Filmi Aret Vartanyan from aret vartanyan on Vimeo.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin