Arefe günü tatil mi? 2023 arefe günü ne zaman. Ramazan Bayramı arefesi tam gün mü yarım gün mü tatil

Arefe günü on bir ayın sultanı Ramazan ayının sona ermesiyle idrak edecek. Hemen peşinden Ramazan Bayramı kutlanacak. Çalışanlar başta olmak üzere öğrenciler de arefe gününün yarım gün mü tam gün mü tatil olduğunu sorguluyor. Peki arefe günü tam gün mü yarım gün mü tatil? 2023 arefe günü ne zaman?

Google Haberlere Abone ol
Arefe günü tatil mi? 2023 arefe günü ne zaman. Ramazan Bayramı arefesi tam gün mü yarım gün mü tatil

Arefe günü için geri sayım başladı. 23 Mart'ta idrak eden Ramazan ayı arefe günüyle son buluyor. 21 Nisan'da başlaması beklenen Ramazan Bayramı hafta sonuna denk geliyor. Peki arefe günü tam günyarım güntatil? 2023 arefe günü ne zaman? İşte detaylar...

AREFE GÜNÜ YARIM GÜN MÜ TAM GÜN MÜ TATİL?

Resmi Gazete'de arefe günü de dahil olmak üzere Ramazan Bayramı'nın toplamda 3,5 gün sürdüğü bilgisi yer aldı. Yani arefe günü yarım gün tatil olacak. Kurumlar arefe gününü tamamen tatil etmezse mesai 13.00'da sona erecek.

AREFE GÜNÜ NE ZAMAN?

20 Nisan Perşembe arefe gününe denk geliyor. 21 Nisan Cuma Ramazan Bayramı'nın birinci günü, 22 Nisan Cumartesi Ramazan Bayramı'nın ikinci günü, 23 Nisan Pazar Ramazan Bayramı'nın üçüncü günü olacak.  

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN, KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı bu sene 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak ve 1 Temmuz Cumartesi günü sona erecek. Kurban Bayramı arefesi 27 Haziran'a denk gelecek. Arefe günü de dahil olmak üzere Kurban Bayramı'nda 4,5 günlük resmi tatil yapılacak.

AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU?

Ramazan ayının son günü, Ramazan Bayramı'ndan önceki gün olan arefe gününde oruç tutumak gerekiyor.

Arefe günü zihicce'nin dokuzuncu gününe denk gelir. İslam dininde kıymeti olan arefe gününde Hz. Peygamber (s.a.s.) bugünü oruçlu geçirme ile ilgili olarak “Arefe günü tutulan orucun geçmiş ve gelecek birer yıllık günahları bağışlayacağı Allah’tan umulur.” (Müslim, Sıyâm, 196-197) buyurmuştur.

AREFE GÜNÜ KİMLER ORUÇ TUTAMAZ?

Diyanet'in internet sitesinde yer alan açıklamada, hacda olanların ibadetlerini aksatmaması, halsizlik ve sıkıntı yaşamamaları için arefe gününde oruç tutmamalarının daha uygun olduğu bilgisi yer aldı. (Ebû Dâvûd, Savm, 64).

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin