Arda Turan'a bir tepki de MGD'den!

Spor Yazarları Derneği'nin ardından Magazin Gazetecileri Derneği de Turan'a tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Arda Turan'a bir tepki de MGD'den!

Barcelona'da oynayan A Milli Takım kaptanı Arda Turan, Makedonya maçı sonrasında, takım uçağında gazeteci Bilal Meşe'ye, hem fiziki hem de sözlü olarak saldırdı. Bu olayın ardından Turan'a çok sayıda tepki yağarken, ünlü futbolcu Milli Takım kadrosundan da çıkarıldı.



Turan'a bir tepki de Magazin Gazetecileri Derneği'nden (MGD) geldi.



MGD'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"A Milli Futbol Takımımızı ve ilgilileri taşıyan uçakta Milli Takım Kaptanı Arda Turan’ın, meslektaşımız spor yazarı Bilal Meşe'ye saldırısı “gerekçesi ne olursa olsun” kabul edilemeyecek bir durumdur.



Türkiye uzun bir süredir spor karşılaşmalarında yaşanan şiddet olaylarının önlenmesine yönelik tedbirleri tartışırken, özellikle bir spor insanının, hele hele gençlerimiz ve toplumun yeni yetişen bireyleri için örnek ve rol model olması gereken bir spor insanının sorun ve problemlerin çözümünde “kaba gücü” çözüm yolu olarak görmesinin kabul edilebilir bir tarafı yoktur.



Bunun yanı sıra, Sivil Hava Taşımacılığı (SHT) sektöründe Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Bayrak Taşıyıcısı kimliğiyle hizmet veren bir kuruluşumuzun sponsorluğunda taşınan bir kafilede bulunan sadece temel gazetecilik görevini yerine getirerek, kamuoyunu doğru bilgilendirmeyi amaçlayan bir gazeteciye, yönelik sözleri de kabul edilebilirlikten çok uzaktır.



Meslektaşımız Bilal Meşe'ye yapılan bu saldırıyı, Türk basınına, doğrudan camiamızın bütününe yapılmış kabul ediyor ve şiddetle kınıyoruz.



Magazin Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu"



ARDA TURAN A MİLLİ TAKIM'I BIRAKTI



Makedonya maçı sonrasında Milli Takım uçağında küfürler ederek gazeteci Bilal Meşe'ye saldıran ve Fatih Terim ile görüşerek gönderilen kaptan Arda Turan Milli Takım kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Turan, saldırı için pişman olmadığını söyledi.



İşte Arda Turan'ın açıklamaları;



Öncelikle yaşanan olaylar çok üzücü. Pişman mıyım değilim. Kuş gibi hissediyorum kendimi. Hayatım boyunca bana söylenenleri ve yapılanları hiç unutmadım. Hayatta bir şey yapıyorsanız bunun bedelini ödersiniz. Kosova maçında olmayacağoım. Hayatım boyunca iyi futbolcu olmak için uğraşmadım onurlu ve iyi adam olmak için uğraştım.



İmzaları değiştirilmiş başkasının imzalarıyla haberleri yaptıklarını biliyorum. Hangisini görürsem aynı tepkiyi ve siniri göstereceğim. 2002'den beri her kademesinde katkı veren ülkesini seven ve formaya aşık olan birisi olarak parayı düşünmeyerek, her türlü ilacı kullanarak, sahaya çıkmış bir oyuncu olarak fedakarlıklar yapmış birisi olarak konuşuyorum.



'ÜLKEMİ VE BAYRAĞIMI SEVİYORUM' 



Ülkemi çok seviyorum, bayrağımı çok seviyorum. Her seferinde isterseniz kenara çekileyim diyordum. Artık zamanının geldiğini düşünüyordum. Bugüne kadar çalıştığım herkese, arkadaşlarıma, aileme çok teşekkür ederim. Hayatım boyunca ne yaptıysam bedelini ödemeye hazırım ve yine ödeyeceğim ve gereğini yapıyorum. Milli takım kariyerimi sonlandırıyorum. Her zaman yaptığım gibi şerefimle ve onurumla...



İnşallah iyi futbolculuğumuzu değil de adamlığımı bırakırım. Her zaman tepkim aynı olacak, teşekkür ederim.



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin