Araştırma sonuçları açıklandı. Orgazm için en etkili seks pozisyonu belli oldu. İşte kadınların merakla okuyacağı o araştırma

Cinsel ilişki sırasında kadınların yaşadığı en büyük sorunlardan bir tanesi de orgazm olamama durumu. İşte bununla ilgili dikkat çeken bir araştırma sonucu yayımlandı. ABD'de gönüllü bir çift üzerinde yapılan bir araştırmada kadınlar en için en uygun orgazm pozisyonu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Araştırma sonuçları açıklandı. Orgazm için en etkili seks pozisyonu belli oldu. İşte kadınların merakla okuyacağı o araştırma

ABD'nin New York kentindeki özel jinekoloji kliniği New H. Medical'in araştırması; kadınların orgazm olması için en etkili seks pozisyonunun hangisi olduğunu ortaya koydu.

Çalışma, bir ultrason tarayıcısı kullanılarak gerçekleştirdi ve araştırmacılar, gönüllü bir çifti 10 dakika boyunca 5 popüler pozisyonda seks yaparken inceledi.

Araştımaya göre, en etkili pozisyon, "misyoner" oldu. Bu pozisyonda kadının pelvisinin altına yerleştirilen yastığın kan akışına yardımcı olduğu ve orgazm olma konusunda etkisinin olduğu saptandı.

Independent'ta yer alan habere göre; araştırmayı yöneten doktor Kimberley Lovie, farklı pozisyonların kadın orgazmı üzerindeki etkisini ele alan çok az bilimsel çalışma olduğunu belirterek, araştırma amacının 5 pozisyonda kan akışını kıyaslamak olduğunun altını çizdi.   

Kadının arkasının dönük olduğu pozisyonlarda klitoral temasın azaldığını belirten Lovie, yüz yüze pozisyonlara göre kan akışının daha az olduğunu söyledi.   

Etiketler orgazm kadın seks
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin