Araştırma görevlisi maaşı kaç TL oldu. Temmuz 2023 zamlı araştırma görevlisi maaşı ne kadar oldu. Araştırma görevlisi nasıl olunur?

Araştırma görevlisi maaşı haziran ayı enflasyonunun belli olması ve memura seyyanen zam açıklamasının ardından güncellendi. Bu kapsamda yeni dönem için alınacak zamlı maaş tutarı sorgulanıyor. Araştırma görevlisi (7/1) maaşı 2023 Ocak - Haziran döneminde 20 bin 139 TL olarak veriliyordu. Peki araştırma görevlisi maaşı kaç TL oldu? Temmuz 2023 zamlı araştırma görevlisi maaşı ne kadar oldu? Araştırma görevlisi nasıl olunur? İşte detaylar.

Google Haberlere Abone ol
Araştırma görevlisi maaşı kaç TL oldu. Temmuz 2023 zamlı araştırma görevlisi maaşı ne kadar oldu. Araştırma görevlisi nasıl olunur?

Araştırma görevlisi maaşları sorgulanıyor. Asgari ücret, memur ve emekli maaşının belli olmasıyla araştırma görevlisi maaşına da zam geldi. 

İlk 6 aylık enflasyon yüzde 19,77 oldu. Memura 8 bin 77 TL seyyanen zam yapılacağı açıklandı. Bu kapsamda akademik ve bilimsel alanlarda çalışan araştırma görevlileri 2023 Temmuz - Aralık döneminde zamlı maaş alacak.

Peki araştırma görevlisi maaşı kaç TL oldu? Temmuz 2023 zamlı araştırma görevlisi maaşı ne kadar oldu? Araştırma görevlisi nasıl olunur? İşte detaylar.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ NASIL OLUNUR?

Araştırma görevlisi verilen konu üzerinde araştırma yapar, veri toplar ve analiz eder. Genellikle üniversite ve araştırma merkezlerinde görev yapar.

Araştırma görevlisi olmak için lisans mezunu olmak yabancı dil sınavı ve ALES puanının yeterli olması gerekir. ALES sınavında sınır 70 iken YDS sınavında 50 olarak belirlendi. Bazı bölümler için araştırma görevlilerinden yüksek lisans ya da doktora yapıyor olması istenir. Buna ek olarak 35 yaş sınırı vardır. Yani başvuru yapmak için 35 yaşının altında olmak gerekir.

TEMMUZ 2023 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ MAAŞI NE KADAR?

2023 Temmuz - Aralık döneminde ise araştırma görevlilerine (7/1) 31 bin 763 TL maaş ödenecek.

Bütün zamlı maaşlar 2023 Aralık ayına kadar verilecek. 2024 Ocak ayında enflasyon rakamları ve diğer değerlendirmelerin sonucunda asgari ücret, memur ve emekli maaşı yeniden şekillenecek.

TEMMUZ 2023 MEMUR MAAŞI NE KADAR OLDU?

En düşük memur maaşı 22 bin TL'ye yükseldi. Temmuz 2023 itibarıyla memur maaşına yüzde 17,55 oranında zammın yanı sıra 8 bin 77 TL seyyanen zam yapıldı.

TEMMUZ 2023 EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Emekli maaşı 2023 Temmuz - Aralık dönemi için yüzde 25 zamlı verilecek. Kök aylığı 7 bin 500 TL'nin altında olanlar aynı tutardan maaş almaya devam edecek. Zamlı maaşlardan EYT'liler ve ileride emekli olacak EYT'liler de faydalanabilrcek.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin