Arama köpeği Proteo hayatını kaybetti. Proteo, Meksika'dan Türkiye'ye yardıma gelmişti. Arama kurtarma çalışması sırasında göçük altında kalarak can verdi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 kentte yıkım yaşandı. Depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları yedinci gününde devam ediyor. Enkaz altında kurtarma çalışmaları devam ederken Meksika’dan gelen ekibin kurtarma köpeği "Proteo" göçük altında kalarak hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Arama köpeği Proteo hayatını kaybetti. Proteo, Meksika'dan Türkiye'ye yardıma gelmişti. Arama kurtarma çalışması sırasında göçük altında kalarak can verdi

Meksika Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Meksika Ordusu ve Hava Kuvvetleri mensupları, büyük yol arkadaşımız köpek Proteo'yu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor. Türkiye'deki kardeşlerimizin aranması ve kurtarılmasında Meksika Delegasyonu'nun bir üyesi olarak görevini yerine getirdin. Kahramanca çalışman için teşekkür ederiz Proteo!" ifadelerine yer verildi.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından kurtarma çalışmalarına destek için Meksika'dan 150 kişilik arama kurtarma ekibi Türkiye'ye gelmişti.

Proteo, enkazın üzerine çökmesi sonucu hayatını kaybetti.

Proteo'nun eğitmeni Villeda ise yayımladığı bir video ile yol arkadaşına, "Seninle gurur duyduğumu söylemek istiyorum. Çünkü sen her zaman güçlü, çalışkan ve asla pes etmeyen bir köpektin. Şimdi tek yapmam gereken sana teşekkür etmek. Maalesef benimle ülkemize dönemeyeceksin, ancak seni hep hatırlayacağım. Umarım tüm Meksika seni daima hatırlar, asla unutmaz. Bir gün tekrar buluşacağız." sözleriyle veda etti ve bu esnada gözyaşlarına hakim olamadı.

Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard da Twitter hesabından Proteo'nun ölümünden duyduğu üzüntüyü belirtirken, "Meksika'nın ve halkımızın adını onurlandırdı" dedi.

Etiketler Meksika köpek Proteo
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin