Araç çağırma pazarında rekabet kızışıyor. 47 ülkede faaliyet gösteren inDrive de Türkiye'de

Türkiye'de araç çağırma rekabeti kızışıyor. Piyasaya yeni bir oyuncu daha girdi. 47 ülkede faaliyet gösteren inDrive de Türkiye'deki pazarda yerini aldı. inDrive'ın Türkiye Sürücü Operasyon Sorumlusu Gülüstan Yılmaz, yüzde 7 pazar payına ulaşmak istediklerini açıkladı ve en düşük hizmet ücreti verdiklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Araç çağırma pazarında rekabet kızışıyor. 47 ülkede faaliyet gösteren inDrive de Türkiye'de

Türkiye pazarına yeni giren araç çağırma uygulaması inDrive'ın Türkiye Sürücü Operasyon Sorumlusu Gülüstan Yılmaz, yeni uygumayla ilgili Medyatava'nın sorularını yanıtladı.

"İlk etapta hedefimiz sürücülerdi. Hala da onları dinliyoruz ve mevcut durumlarını önemsiyoruz. Türkiye’deki sürücülere çok sayıda yabancı müşteri sağlayabileceğimizi ve daha fazla para kazanmalarına yardımcı olabileceğimizi biliyoruz" şeklinde konuşan Gülistan Yılmaz, "Şimdi ise yolcuları dinliyor ve onlara daha güvenli seyahat etme fırsatı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün inDrive, 47 ülkede hizmet veriyor. Farklı yaklaşımlarımız ve hedeflerimiz olduğu için rakiplerimizle başarılı bir şekilde rekabet ediyoruz. inDrive'ın misyonu adaletsizlikle mücadele etmek. Bu nedenle her zaman dünyadaki en düşük hizmet ücretine sahibiz ve bu oran da yaklaşık yüzde 10. Yolcular için fiyatı yükselten belirsiz algoritmalar kullanmıyoruz. Ayrıca ek özellikler için ekstra ücret almıyoruz." ifadesini kullandı.

Yüzde 7 pazar payı bekleniyor

Türkiye'deki pazarda büyüme beklentisini açıklayan Yılmaz, "Kısa süreli hizmete rağmen tüm göstergelerde iki-üç haneli büyüme görüyoruz. Ancak şu anda bu rakamlara bakmak pek doğru olmaz. Bence altı aylık bir süreçte daha istikrarlı sonuçlar alacağız. O nedenle 6 ay sonra büyüme rakamlarımızı objektif olarak tartışmak mümkün olacak. Hedefimiz yakın gelecekte pazarda önemli bir konuma sahip olmak. Türkiye pazarının GMV toplam payımızın yaklaşık %5-7'sini alabileceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu. 

Yılmaz, "Pazar lideri olduğumuz çok sayıda ülke var. Pakistan, Kazakistan, Meksika, Kolombiya ve Mısır bunlardan bazıları" dedi ve kurye, kargo, e-ticaret pazarı için de yatırım yaptıklarını açıkladı.

Yılmaz ayrıca, 2011'de Insight Partners, General Catalyst ve Bond Capital fonlarından tahmini fiyatı 1,2 milyar dolar olan yaklaşık 150 milyon dolar topladıklarını söyledi ve bir kaç yıl içinde borsaya gireceklerini kaydetti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin