Araç alamayanlar mecburen kiraladı! 2023'te araç kiralama oranında rekor kırıldı. Yüzde 75 artış

Vergiler, benzin, araçlar başta olmak üzere pek çok sektör zamlarla sallanıyor. Gelen zamlar vatandaşı etkiliyor Hayat pahalılığından en az şekilde etkilenmenin yolları aranıyor. Araç sahibi olamayanlar da ulaşımı daha kolay hale getirmek için kiralamayı tercih ediyor. Öyle ki bu kiralama yolu 2023'te yüzde 75 oranında artarak rekor kırdı. Araçları kiralayanlar çoğu zaman turistler olsa da vatandaş da bu çözüme kaçıyor.

Google Haberlere Abone ol
Araç alamayanlar mecburen kiraladı! 2023'te araç kiralama oranında rekor kırıldı. Yüzde 75 artış

Araç kiralamak aracı olmayanlar için en kurtarıcı yöntem.  Ulaşıma gelen zamların ardından yurttaş cebine uygun alternatif yollar arayışında.

Araç Kiralama Operasyon Direktörü Alican Sarp, yaz aylarında araç kiralama oranlarının arttığını ancak bu yaz önceki yaz aylarına oranla araç kiralamada çok ciddi bir taleple karşılaştıklarını belirtti.

"REKOR KIRILDI"

Sarp, "Tatilciler bu yıl araç kiralamada rekor kırdırdı. Araç kiralama oranı geçtiğimiz yaz aylarına oranla yüzde 75 arttı" dedi.

Kalabalık ailelerin tatil için toplu ulaşım araçlarını tercih etmesinin yol masraflarını artırdığını belirten Sarp, "Bu durumda araç kiralamak, tasarrufa izin veren bir yöntem olarak öne çıkıyor. Yani düşünün ki bir aile hem yol masrafından kurtuluyor hem de bir tatil köyüne mecbur kalmıyor. İstediği sahilde denize girip, istediği restoranda yemek yemek ve sürekli gezmek isteyenler hem tasarruf hem de keyif için araç kiralamayı tercih ediyor" diye konuştu.

"EN DÜŞÜK ÜCRET 250-300 TL CİVARINDA"

Sarp , "Yıllık bazda fiyatlar çok dinamiktir. Fakat yaz aylarını konuşacak olursak geçen sene misafirlerimiz günlük 500 TL karşılığında araç kiralarken bugün en düşük rakam ortalama 900 TL bandında. Geçen sene kış aylarında 150 TL'ye günlük araç kiralanabiliyordu. Bu sene en düşük rakam günlük 250-300 TL bandında oldu" ifadelerini kullandı. 

Sarp, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Araç kiralamanın bu yaz patlamasının bir nedeni de, firmaların araç satın alarak uzun vadeli bir yatırım yapmak yerine, ihtiyaç halinde istedikleri zaman araç kiralayabilme serbestiyetlerinin olması...Yani araç kiralayan firmalar, hem kendi bütçelerini zorlamayacak seçimlerde bulunabiliyor, hem de araç kilometresinin artmasıyla kendi aracında yaşayacağı değer kaybından kurtuluyor. Son zamanlarda açılan şirket sayısındaki artış da araç kiralama oranlarını yukarıya taşıyan bir başka sebep olarak öne çıkıyor."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin