Ara Güler'le veda!

Ara Güler'in Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı foto-röportaj dergisi İz, 49. sayısıyla yayınını durdurdu.

Google Haberlere Abone ol
Ara Güler'le veda!

Ara Güler'in Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı foto-röportaj dergisi İz, 49. sayısıyla yayınını durdurdu. Dergi son sayısında Ara Güler'in siyah-beyaz İstanbul fotoğraflarına yer verdi.



Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı foto-röportaj dergisi İz'in koordinatörü Gölnur Cengiz, anı zamansızlaştıran, kişiyi hem geriye hem de ileriye baktıran, iz bırakan bir bellek arşivi olan derginin aynı zamanda bir insanlık arşivi olduğunu belirtti.



Derginin nesli tükenen bir zevkin, bu zevke gönül vermiş, bu sanatı var etmiş maceraperestlerin en iyilerini küçük penceresinden zevk sahibi okurlarıyla buluşturan son kalelerden biri olduğunu belirten Cengiz, duygularını şu sözlerle aktardı:



"Savaşları birlikte lanetledik. Emeğin savaşını bir balıkçı teknesinde ya da yeryüzünün en dibine girip karalara batarak yaşam savaşı veren madencilerin gözümüzün içine baktığı ana birlikte tanık olduk. Vizörler şahidimiz. Ne göçler gördük, ne doğumlar, ne başkaldırılar, ne büyük yenilgiler geçti göz ucumuzdan.



En parlak ışıklarına kapıldık ışığı kendinden menkul yıldızların. Bir gülümseme düştü kimi kez payımıza. Yüreğimize dokunan bir gülümseme. Yahut içimize işleyen bir özlemi paylaştık siyah beyazın derinliğinde. Ustalar ustası Ara Güler'in Genel Yayın Yönetmeni olduğu bir foto-röportaj dergisi bu. Bu kadarı yetmez miydi? Dünyanın şapka çıkardığı bu büyük fotoğrafçının, foto muhabirinin izinden gittik. Bize miras kalan tüm parasal zorluklara direnerek. Elimizden geleni cebimizden çıkana ekledik, biraz daha dayandık, biraz daha. Trenin taki tiki trakları giderek yavaşladı. Sonunda, harç bitti, yapı paydos. Ne yazık, şimdilik sonuna geldik. Bir lira zam yaptık. Reklam alalım diye büyük büyük firmaların kapılarını tık tıkladık. Hem hamalı olduk dergimizin hem çobanı. Bu vahşi, acımasız ve ahde vefa duygusunun sonuncusunu, az evvel oniki taksitle vermiş çağın kalın derili gündelikliğinde, İz'de, iki tarafa açtı yapraklarını, yapraklarını kanat yaptı, kanadı kuşa imrendi, havalandı, yükseldi, uçtu gitti."



İz'in 49. özel sayısını derginin babası, direği Ara Güler'in siyah-beyaz İstanbul fotoğraflarına ayırdıklarını belirten Cengiz, fırsatını buldukları ilk andan itibaren virgülü koydukları yerden devam edeceklerini bildirdi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin