Ara Güler'e Almanya'da onur ödülü

Bu yıl 22'nci kez düzenlenen Türkiye – Almanya Film Festivali Nürnberg Tafelhalle’de yapılan gala ile başladı.

Google Haberlere Abone ol
Ara Güler'e Almanya'da onur ödülü

Nürnberg’de 22’ncisi düzenlenen Türkiye - Almanya Film Festivali, 4 Mart’ta izleyici ile buluştu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 9 gün boyunca 40 filmin gösterileceği festivalde elliden fazla sanatçı konuk olacak.



Festivalin geleneksel onur ödülleri Alman sinemasının görüntü yönetmeni Jürgen Jürges ve fotoğraf sanatçısı Ara Güler'e verildi. Fotoğraf sanatçısı Ara Güler ödülünü Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Ulrich Maly’nden; Jürgen Jürges ise Zülfü Livaneli’nin eşi Ülkü Livaneli’nden aldı.



Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül’ün de hazır bulunduğu Festivali Adil Kaya açtı. Konuklarını selamlayan Kaya’nın ardından festivalde yarışacak kısa ve uzun metraj filmler tanıtıldı.



'Onlar silah fuarına, ben barışa gidiyorum'



Festivalde onur konuğu olarak bulunan Zülfü Livaneli bir konuşma yaparak, ödül alan her iki sanatçıyı övdü ve "Onlar, bizim görmediğimizi görür" dedi.

Livaneli, "Uçakta Nürnberg’e gelirken, beni tanıyanlar neden Nürnberg’e gittiğimi sordular. Ben de, film festivaline diye cevap verdim. Onlar ise, Silah fuarı diye cevap verdiler. Ben Barışa gittiğimi dillendirdim", dedi.



Jürgen Jürges'in ödülü Ülker Livaneli'den



Ödül törenine geçildiğinde sahneye önce Jürgen Jürges geldi. Jürges ödülünü Ülker Livaneli’nin elinden aldı. Ardından Ara Güler’in fotoğraflarını yansıtan bir film gösterildi Ara Güler ödülünü almak için sahneye çıkarak "Merhaba Millet" diyerek katılımcıları selamladı.



Ara Güler, "Fotoğraf çekmek sadece fotoğraf çekmek değildir. Olayın içinde her şey vardır. Her şeyin bir sebebi vardır. Dünya boşuna dönmüyor" diye konuştu. Ara Güler de ödülünü Nürnberg Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly’nin elinden aldı. Daha sonra Osman Okkan’ın rejisini yaptığı Ünlü fotoğrafçı Ara Güler'in hayatını anlatan İstanbul'un Gözü belgeseli gösterildi.



Program sonrası konuklar onuruna bir kokteyl verildi. Festival boyunca 40 film gösterilecek. Konuklar ile söyleşiler yapılacak. Ödül alan filmler ise, 11 Mart tarihinde açıklanacak. (Taner Tüzün, Nürnberg / DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin