Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 8 kullanıma hazır

Apple, en yeni mobil işletim sistemi iOS 8'i sundu.

Google Haberlere Abone ol
Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 8 kullanıma hazır

Apple geliştiricilerinin aylardır test ettiği iOS 8, bugün dünyanın dört bir yanındaki Apple kullanıcılarına sunuldu. Yeni mobil işletim sisteminin TSİ 20.00'da indirilmeye hazır olduğu açıklandı. Apple kullanıcıları, Ayarlar menüsünden yazılımlarını güncelleyebilecek. 



iOS 8, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, 5'inci nesil iPod touch, iPad 2, iPad Retina display, iPad Air, iPad mini ve iPad mini Retina display ile uyumlu. Yeni mobil işletim sistemi, Türkiye'de 26 Eylül'de satışa çıkacak iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile gelecek.



iOS 8, bulunduğunuz mekanda çalan şarkıların adını bulmanızı sağlayan Shazam uygulamasıyla Siri hizmeti aracılığıyla entegreli olacak. Birçok sağlık içeriğiyle gelecek olan iOS 8 aynı zamanda mobil cihazların iOS cihazlarıyla senkronize olmasına imkan veren HomeKit içeriyor.



iOS 8'te öne çıkacak bazı özellikler şu şekilde:



- Grup mesajlarını kontrol edebilmek adına belli kişileri silebilecek veya kendinizi çıkarabileceksiniz. Mesajlaşmaları devre dışı bırakmak için 'Rahatsız Etme' özelliğini kullanabilecek ve mesajları istediğiniz zaman kontrol edebileceksiniz. Dahası, bir konuşma sırasında bulunduğunuz yerin konum bilgilerini mesajlaştığınız kişiye gönderebileceksiniz.



Haberin devamını okumak için tıklayınız.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin