Apple'dan önemli değişiklik

Şirket, iPhone'larda yaşanan kazaların önüne geçebilmek için önemli bir adım atıyor.

Google Haberlere Abone ol
Apple'dan önemli değişiklik

iPhone‘ların patlamasına, hatta bu sebeple ölümlere bile neden olan şarj cihazları Apple‘ın canını uzun zamandır sıkıyor. Bu gibi durumların önlenmesi için yeni bir adım atan Apple, yan üretim şarj cihazları için bir takas programı başlattığını resmi sitesinden duyurdu.



Yakın zamanda Çin’de bir kadın iPhone şarjdayken telefonla konuşması sırasında cihazın patlaması sonucu ölmüş ve bu büyük tartışmalara yol açmıştı. Özellikle yan sanayi Apple ürünlerinin sıkça satıldığı Asya ülkelerinde yaşanan bu art arda ölümler sonucu Apple orijinal ürünler almaları konusunda kullanıcıları uyarmıştı. Apple şimdi bunu bir adım ileriye götürerek kullanıcıların eski yan üretim şarj cihazlarını orijinal Apple şarj aletleriyle değiştirebilecekleri bir takas programı başlattı.



Yan sanayi ve üçüncü parti şarj aletlerinin bazılarının hatalı olarak tasarlandığını ve bu sebeple güvenlik için tehlike oluşturduğunu söyleyen Apple, bu tehlikeyi önlemek için kullanıcıların tüm yan üretim şarj cihazlarının Apple şarj aletleriyle değiştirileceğini duyurdu. Kısa bir süre için şarj cihazları 10 $ fiyatla değiştirilecek. Apple Store’da sıfır iPhone şarj aletlerinin 19 $’dan satıldığı göz önüne alınırsa aslında Apple çok da uygun fiyatlı bir takas yaptığı söylenemez ancak güvenlik konusunda ciddi endişeleri olan kullanıcıların bu değişim programına ilgi göstereceği kesin. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin