Apple, Türkiye'de eleman arıyor

Türkiye'de ilk mağazasını İstanbul'da açacağını açıklayan şirket eleman arayışına girdi.

Google Haberlere Abone ol
Apple, Türkiye'de eleman arıyor

Apple bir kariyer sitesinde bu mağaza için 6 farklı pozisyona eleman aramaya başladı bile. ABD'den gelen kalabalık bir ekip, Apple'ın Türkiye ofisinde mağaza için görüşmeleri sürdürüyor.



Türkiye'de bugüne kadar mağazacılık, satış, pazarlama ve teknik servis tarafında Koç grubu bünyesindeki Bilkom'la çalışan ABD'li Apple, geçtiğimz yıl Türkiye ofisini kurarak yeniden yapılanma süreci başlatmıştı.



İlk etapta Türkiye'de pazarlama ayağında daha etkili olma adına kurulan ofis yeni işe alımlarla birlikte büyümesini sürdürüyor. Öte yandan yurtdışından geçen hafta gelen kalabalık bir Apple ekibi İstanbul'da mağaza açılışı için ilk görüşmeleri yapmaya başladı.



TÜRKİYE BAŞI ÇEKECEK



Apple CEO’su Tim Cook, ABD basınının gündeminden düşmüyor. Başkan Barack Obama’nın ulusa sesleniş konuşmasında First Lady Michelle Obama ile oturanlar arasında bulunan Tim Cook, Apple’ı dava eden bir hisse sahibine ateş püskürdü. Cook, Apple’ın yıllık hissedarlar konferansı öncesindeki açıklamalarında, küresel alandaki yatırımda Türkiye’nin başı çekeceğini belirtti.



Şirket stratejisine değinen Cook, Apple’ın genişleme stratejisinde mağazaların büyük önem taşıdığını belirtti. Cook, ‘Apple’ın küresel çaptaki popülerliğini giderek artırdığını ve mağazaların talebi karşılamakta zorlandığını’ söyledi.



Cook, “Bazı mağazalarımız yeterince büyük değil” ifadesini kullanırken, 20 Apple Store’un kapatılacağını ve genişletilebilecekleri yeni adreslerde açılacaklarını söyledi. Ayrıca, birçoğu ABD’nin dışında olmak üzere 30 Apple Store açacaklarını söyleyen Cook, 2013’te mağaza açacakları 13 yabancı ülkeden ilkinin Türkiye olacağını söyledi.



TechCrunch sitesi de, Apple'ın bir süredir İstanbul ve Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde perakende operasyonları için eleman aradığını doğruladı.



Cook, "Önümüzde uzun bir yol var... Zamanla her ülkede yer almak istiyoruz" dedi.



Apple, geçtiğimiz yıl 400’ü aşkın mağazasında dünyanın dört bir yanında 120 milyon insana ulaşmayı başardı. ‘Mağazaların popülerliğinin, onları kurmalarının altında yatan felsefeyle uyuştuğunu’ söyleyen Cook, “Apple Store’lar satmak için değil, hizmet etmek için var” dedi.



Apple’ın yıllık perakende yatırımları için yaptığı harcama yaklaşık 1 milyar dolar.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin