Apple sınırları zorluyor! Uykularımıza da girecek

ABD’li teknoloji devi Apple, geliştiriciler konferansı WWDC 14 ile sağlığımıza da el attı.

Google Haberlere Abone ol
Apple sınırları zorluyor! Uykularımıza da girecek

ABD’li teknoloji devi Apple, dünyanın 69 ülkesinden toplam 6 bine yakın uygulama geliştiricisinin katıldığı yıllık geliştiriciler konferansı WWDC 14 ile sağlığımıza da el attı. iPhone 6 bekleyenleri şimdilik hayal kırıklığına uğratan etkinlik, doktoru cebe sığdırıp, evleri cepten kontrol edecek yeni işletim sistemi iOS 8 ile teknoloji dünyasını heyecanlandırmayı başardı.



iOS 8 ile birlikte gelecek olan sağlık uygulaması HealthKit ile iPhone ve iPad kullanıcıları, kan basınçlarını kontrol edip, kilo takiplerini yapabilecek, diyet ve hastalık geçmişlerini tek platform üzerinden izleme olanağı veren HealthKit’e entegre edilebilecek üçüncü parti uygulamalarla, kullanıcı güniçi aktivitelerine göre yaktığı kaloriyi anlık kontrol edebilecek.



UYKUMUZA GİRECEK



Kullanıcının uyku analizini de yapacak olan HealthKit, gün içinde yaptığınız aktiviteye göre ne zaman ne kadar sıvı tüketmeniz gerektiğini bile size bildirecek. Apple’ın Mayo Clinic işbirliğiyle geliştirdiği HealthKit, ile tutulan istatistikler, Nike’ın fitness bilekliği Nike Fuelband ile senkronize edilebilecek.



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin