"Apple iflas edebilir"

Doktor Kıyamet lakaplı ünlü yatırımcı Marc Faber, Apple için iflas kehanetinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
"Apple iflas edebilir"

Son iPhone modelleriyle istediği satış rakamlarına ulaşamayan Apple, Doktor Kıyamet lakaplı yatırımcı Marc Faber'den kötü haber geldi. CNBC yayına telefonla bağlanan Marc Faber, Apple'ın başarısız ürünler yaratan sıkıntılı bir şirket olduğunu, bu yüzden iflas yoluna girebileceğini söyledi. Faber, "Apple gerçekten benim ilgilenmeyeceğim türde bir borsa yatırımı. Ben kesin olarak iflas edecek demiyorum ama en sonunda iflas edebilir" dedi.



POLAROID BENZETMESİ



Faber, Apple'ı 1970'li yıllarda piyasaya hızlı bir giriş yaptıktan sonra düşüşe geçen fotoğrafşirketi Polaroid ile kıyasladı. Doktor Kıyamet, "Apple, 1970'li yılların Polaroid'ine benziyor" dedi.



APPLE FİNANSAL AÇIDAN GÜÇLÜ



Apple şirketi finansal açıdan oldukça sağlam temellere sahip. Şirketin 43 milyar dolar nakit parası ve ikinci çeyrekte satışlardan 35 milyar dolar gelir elde etti. Apple'ın piyasa değeri ise 450 milyar doların üzerinde. Faber, teknoloji dünyasında işlerin nasıl değiştiğinin belli olmadığı ve büyük işler başarmış bir çok şirketin günün sonunda iflas ettiğini belirtti.



iPHONE 5C SİPARİŞLERİNİ AZALTTI



Apple'ın iki tedarikçisine dördüncü çeyrek için ucuz modeli 5C'nin siparişlerini azaltmalarını söylediği belirtildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin