Antibiyotikler rafa kalkacak: Doğal antibiyotik etkisi yaratan besin bulundu. İçerisine bal ekleyince bağışıklığı zırh gibi kuvvetlendiriyor

Soğuk kış günlerinin yaklaşmasıyla birlikte hastalıklar da artmaya başladı. Hastalandığınızda antibiyotiklere sarılmak yerine doğanın mucizevi şifa kaynaklarından yararlanmalısınız. Bu besin, içerisine ekleyeceğiniz bal ile faydasını katbekat artırarak doğal antibiyotik görevi üstleniyor. İşte doğal antibiyotik etkisi yaratan besinler

Antibiyotikler rafa kalkacak: Doğal antibiyotik etkisi yaratan besin bulundu. İçerisine bal ekleyince bağışıklığı zırh gibi kuvvetlendiriyor

Soğuk kış mevsiminin kendini gösterdiği ve soğuk günlere daha da yaklaştığımız bugünlerde bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak önemlidir.

Zayıf bağışıklık sistemi, hastalıklara kolayca yakalanmamıza zemin hazırlar. Grip, nezle ve soğuk algınlığına daha çok rastlanılır.

Bu hastalıklarda hemen ilaçlara ve antibiyotiklere sarılırız. Gereksiz kullanılan antibiyotikler, ciddi sorunlara yol açabilir.

Doğanın bize sunduğu mucizevi kaynaklar varken onların şifasından mutlaka yararlanmalı ve kış hastalıklarına karşı vücudumuzun direncini doğal yolla artırmalıyız.

İşte bağışıklığı zırh gibi kuvvetlendiren doğal antibiyotikler…

KEFİR

Kefir, içerdiği probiyotikler sayesinde sindirim sistemi sağlığını koruyup güçlendirmede etkin rol oynar. Aynı zamanda üst solunum yolları enfeksiyonlarına karşı savunmacıdır.

Kefir, soğuk kış mevsimine kar vücudun direnç seviyesini artırır. Hem çocukların hem de yetişkinlerin mutlaka tüketmesi gerekli olan kefiri 2 bardak içerek bağışıklığını güçlendirebilirsiniz.

ZENCEFİL

Zencefil, doğanın bize sunduğu en güçlü besinlerden biridir. ‘Doğal ağrı kesici’ olarak adlandırılan zencefil, üst solunum yolu enfeksiyonları ve grip gibi rahatsızlıklara şifa olur.

Zencefil ile bağışıklığı güçlendirmek ve doğal antibiyotik etkisi sağlamak için; öncelikle taze zencefili rendeleyin. İçerisine bol C vitamini içeren limon ve antioksidan deposu olan balı ilave edin.

Antibiyotikler rafa kalkacak: Doğal antibiyotik etkisi yaratan besin bulundu. İçerisine bal ekleyince bağışıklığı zırh gibi kuvvetlendiriyor

Elde ettiğiniz bu güçlü doğal antibiyotiği her sabah 1 tatlı kaşığı olacak şekilde tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

TURP VE BAL MUCİZESİ

Turp, C vitamini açısından en zengin besinlerden biridir. Aynı zamanda içerisinde bulunan folik asit, fosfor ve lifler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

Çok güçlü bir antioksidan kaynağı olan turp; grip, nezle ve öksürük gibi kış hastalıklarına karşı vücudun direncini artırır.

1 adet kara turpu güzelce yıkayın ve içerisini oyun. Turpun oyulan kısmına bir miktar bal ilave edin. Turpun altına küçük bir çizik atarak bu şekilde bir su bardağının içerisine oturtun.

Bal ile özdeşleşen turpun suyunu 1 gece boyunca beklettikten sonra günde 2 defa tüketebilirsiniz. Bu mucizevi besin sayesinde antibiyotiklere hiç gerek kalmayacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin