Antep fıstığının bu faydasını kimse bilmiyordu: Günde 10 tane Antep fıstığı yemenin mucizevi faydası varmış. Faydalarını duyunca kapış kapış tüketeceksiniz

Antep fıstığı, Türk mutfağında severek sıklıkla tüketilen kuruyemişler arasında yer alır. Tam anlamıyla vitamin ve mineral deposu olan Antep fıstığını, günde yalnızca 10 tane tüketerek sağlıklı bir birey haline gelebilirsiniz. İşte günde 10 adet Antep fıstığı yemenin mucizevi faydaları

Antep fıstığının bu faydasını kimse bilmiyordu: Günde 10 tane Antep fıstığı yemenin mucizevi faydası varmış. Faydalarını duyunca kapış kapış tüketeceksiniz

Antep fıstığı, kuruyemişler arasında en faydalı en lezzetli ve en gözde çerezler arasında yer alır.

Yalnızca kuruyemiş olarak değil aynı zamanda pek çok yemekte, baklavada ve çeşit çeşit tatlılarda sıkça kullanılır.

Afiyetle tükettiğimiz Antep fıstığı, vücudumuz için bir dizi fayda sunan kıymetli kuruyemişle arasında yer alıyor.

Günde yalnızca 10 tane Antep fıstığı yiyerek çeşitli hastalıkların önüne geçebilir ve genel sağlığınızı mükemmel derecede koruma altına alabilirsiniz. İşte Antep fıstığının faydaları

BAĞIRSAK SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR

Antep fıstığında bol miktarda bulunan lif, sindirime yardımcı olur ve kabızlığı önler. Bağırsak bakterileri bu lifi fermente eder ve kısa zincirli yağ asitleri üretir.

Bu yağların da birçok faydası vardır. Antep fıstığı kolon kanserinin önlenmesine yardımcı olur ve genel sindirim sağlığını iyileştirir ve bağırsaktaki iyi bakteri sayısını artırır.

Antep fıstığı yemek, sindirimi hareket ettirerek bağırsak sağlığınızın genel sağlığını koruma altına alır. Diyet lifi genellikle sindirilmeden sindirim sistemi boyunca hareket eder.

Ancak bazı lifler sisteminizdeki iyi bakteriler tarafından sindirildikleri için sistemde prebiyotik olarak çalışır.

Antep fıstığındaki yüksek miktardaki lif, onları sağlıklı bir bağırsak için gerçekten faydalı bir besin haline getirir.

KALP SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR

Antep fıstığı, kalpteki sağlıklı yağ düzeylerini artırarak kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olan en faydalı ve en lezzetli kaynaklardan biridir.

Antep fıstığının 1 porsiyonunda 12 gram yağ bulunur. Ancak buna rağmen kalp sağlığı için son derecede faydalıdır. Çünkü hiç kolesterol içermez.

Antep fıstığının bu faydasını kimse bilmiyordu: Günde 10 tane Antep fıstığı yemenin mucizevi faydası varmış. Faydalarını duyunca kapış kapış tüketeceksiniz

Antep fıstığı, kötü kolesterolü düşürür ve koroner kalp hastalığı riskini en aza indirir. Lipoprotein, kalp hastalığı riskini artırır. İşte Antep fıstığı, bunun düzeylerini düşürür.

PROTEİN DEPOSUDUR

1 avuç Antep fıstığında 10 gram protein bulunur. Antep fıstığı böylelikle, kasları güçlendirir, kansızlığı önler, vücut direncini yüksek tutar. Ayrıca hem cildi hem tırnakları hem de saçları güçlendirerek yenilenmesine katkıda bulunur.

CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR

Antep fıstığı, çoklu ve tekli doymamış yağ asitleri içerir. Bunlar da doğal yoldan cildi nemlendirmeye son derece yardımcı olur ve yaşlanma karşıtı etkiler gösterir.

Antep fıstığının içinde bulunan E vitamini, antioksidan görevi üstelenir ve böylece UV ışınlarından koruyarak cilt hastalıklarını azaltır.

SİNİR SİSTEMİNİ KORUMA ALTINA ALIR

Antep fıstığı, sinirlerin etrafında koruyucu bir kalkan oluşturan, sinir sistemini koruyan ve işleyişini artıran iyi bir B6 vitamini kaynağıdır.

B6 vitamini içeriği aynı zamanda vücuttaki mesaj molekülleri olan aminlerin iyi çalışmasına da yardımcı olan bir vitamindir.

Antep fıstığı tüketimi, sinirleri sakinleştirmeye yardımcı olur ve böylece sinir sistemini güvende tutar.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin