Antalya'ya inat Ulusal Yarışma Ödülleri dağıtıldı

Ulusal Yarışma ödül töreni, görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

Google Haberlere Abone ol
Antalya'ya inat Ulusal Yarışma Ödülleri dağıtıldı

Antalya Belediyesi’nin Uluslararası Antalya Film Festivali’ndeki ulusal yarışma kategorisini iptal etmesine tepki olarak yola çıkan 54. Ulusal Yarışma ödül töreni dün gece (26 Ekim) gerçekleşen görkemli bir törenle sahiplerini buldu.



Beyoğlu sinemasında gerçekleştirilen gösterimlerin ardından Hülya Uçansu, Kadir İnanır, Nihal Yalçın, Sarkis, Sevin Okyay ve Tayfun Pirselimoğlu oluşan jüri filmleri değerlendirdi. Gecenin sunuculuğunu usta yorumcu Korhan Abay üstlendi. Festival direktörü Hülya Uçansu geceyi “Sinema direnmektir,” sözünü hatırlatarak açtı.



Yıldırım Önal Anı ödülü Aysen Gruda’ya verildi. Ödülü Ayşen Gruda adına alan oyuncu Nur Sürer Antalya’nın gerçek sahibinin sinemacıların ve Antalyalıların olduğunu söyleyerek bir gün mutlaka o şehre geri döneceklerini belirtti. Gecede ödülleri; Sevin Okyay, Cevdet Erek, Güneş Terkol, Gülsün Karamustafa, Kadir İnanır verdi.



En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü alan Ahmet Mümtaz geceyle ilgili; “Bu gördüğüm en iyi, en eğlenceli ödül töreniydi’’ derken En İyi Film Ödülünü alan yönetmen Onur Saylak ise; “Bu ülkede kimlerin nerelerden döndüğünü çok iyi biliyoruz, bu festival yerine geri dönecek!” dedi. En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü alan Hazar Ergüçlü de bu tarihi gecede ödül almanın kendisi için bir onur olduğunu dile getirdi. Usta oyuncu Kadir İnanır, “Siz varken hiç korkmayın hiç kimse bir şey yapamaz” dedi.



Cahide Müzkhol’de gerçekleşen ödül törenine ünlü isimlerin ilgisi de oldukça yoğundu. Elçin Sangu, Ceren Moray, Tolga Tekin, Seren Yüce, Türkü Turan, Ushan Çakır, Damla Sönmez, Erkan Kolçak Köstendil, Cansu Tosun, Ecem Uzun, Berkay Sirkecioglu, Ceren – Emir Benderlioğlu, Gonca Vuslateri, Demet Evgar, Ece Sükan, Berkay Ateş, Boran Kuzum ile Yesilçam’ın usta oyuncularından Suna Yıldızoğlu, Salih Güney, Ertam Göreç katıldı. Geceye renk katan anlar ise şarkıcı Mabel Matiz ve Tuğçe Şenoğul şarkılarıyla sahneye çıktığı dakikalardı. Harbiye’de Efsane Kervansaray Gazinosu’nun yerine kapılarını açan Cahide Müzikhol’de gerçekleşen gece Cahide’nin muhteşem şovuyla son buldu.



54. Ulusal Yarışma'da ödül kazananlar şöyle:



En İyi Film: Daha

En İyi Yönetmen: Onur Ünlü-Put Şeylere

En İyi Senaryo: Emre Yeksan ve Ahmet Büke-Körfez

En İyi Erkek Oyuncu: Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck-Daha

En İyi Kadın Oyuncu: Hazar Ergüçlü-Kar

Siyad Ödülü: Mr. Gay Syria

Yıldırım Önal Anı Ödülü: Ayşen Gruda

Emek Ödülü: Fatoş Kurtuluş-Beyoğlu Sineması



Cahide Müzikhol’de düzenlenen ödül töreninde yarışan tüm filmler;



Daha-Yönetmen: Onur Saylak

Benim Varoş Hikayem-Yönetmen: Yunus Ozan Korkut

Kar-Yönetmen: Emre Erdoğdu

Put Şeylere-Yönetmen: Onur Ünlü

Blue-Yönetmen: Sertan Ünver

Körfez-Yönetmen: Emre Yeksan

Mr. Gay Syria-Yönetmen: Ayşe Toprak


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin