Antalya Film Festivali'nde iki dev isim ve Hollywood korteji

52. Uluslararası Antalya Film Festivali, Fransız oyuncu Catherine Deneuve'ya onur ödülünün sunulduğu açılış töreniyle başladı.

Google Haberlere Abone ol
Antalya Film Festivali'nde  iki dev isim ve Hollywood korteji

Bu yıl 52’ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali, geleneksel kortejle başladı. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak kortejde Türk oyunculardan çok Hollywood starları dikkat çekti.



Fransız oyuncu Catherine Deneuve, Oscar’lı oyuncular Vanessa Redgrave, Kathleen Turner ve Jeremy Irons ile 'Amerikan Güzeli' filmiyle üne kavuşan güzel yıldız Mena Suvari’nin aralarında bulunduğu yıldızlar kortejde Antalyalıları selamladı. Açılış gecesinde onur ödülleri sahiplerini buldu. Gecede Türk sinemasının önemli isimleri Ayşen Gruda, Kayhan Yıldızoğlu, Erden Kral ile dünyaca ünlü yıldızlar Kathleen Turner, Jeremy Irons, Catherine Denevue’ya da onur ödülü verildi. Tijen Par ise Yıldırım Önal Anı Ödülü’ne layık görüldü. Efsane Fransız oyuncu Catherine Denevue, ödülünü Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel ile Türkiye sinemasının efsane ismi Türkan Şoray’ın elinden aldı. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin