Anonymous bu kez tarih verdi!

Aktivist hacker grubu Anoymous, ‘Operasyon IŞİD’ için hem tarih verdi, hem de yardım istedi.

Google Haberlere Abone ol
Anonymous bu kez tarih verdi!

Sputnik’te yer alan habere göre, Anonymous, sosyal medya sayesinde propagandasını tüm dünyaya yayan ve binlerce destekçi kazanan IŞİD’i en iyi bildiği yoldan alt etmek için harekete geçti. Grup, IŞİD’i ‘ti’ye alan’ görseller ve öldürülen örgüt militanlarına ait fotoğrafların 11 Aralık’ta sosyal medyada dolaşıma sokulması için çağrı yaptı.



Anonymous, büyük güne hazırlanıyor!



Fransa’da yaşanan IŞİD’in düzenlediği Paris terör saldırısının ardından bu örgüte karşı kararlı bir şekilde eylem yapma kararı alan hacker birliği Anonymous anlaşılan o ki eylemlerini sadece hack eylemleri ile sınırlı tutmayacak. Anonymous bir süre önce IŞİD’e yönelik olarak yaptığı eylemlerde bu örgüt destekçilerinin sosyal medya hesaplarını ele geçirmiş, forum sitelerini hacklemiş ve birçok IŞİD üyesinin kimliklerini ortaya çıkarmıştı.Toplamda binlerce site ve sosyal medya hesabını ele geçiren Anonymous bütün bu eylemlere ek olarak bir de IŞİD hackleme rehberi yayınlamış, bu rehberde her seviyeden kullanıcıya eylemlerine nasıl katılabileceklerini detaylı olarak açıklamıştı.



Şimdi ise Anonymous, IŞİD’in sosyal imajı ile ilgili bir eylem planlıyor. Fakat bu eylem önceki gibi hackleme şeklinde olmayacak. 11 Aralık tarihi başlayacak olan Dünya IŞİD’i Trolleme Günü’nde internet kullanıcılarının yüksek Photoshop deneyimlerinden yararlanılacak ve aşağıdaki gibi görsellerle örgüt imajı farklı bir boyuta çekilecek:



Aktivist hacker grubu Anonymous bir ilke imza atacak



Anonymous, yayınlanacak olan bu görseller sayesinde hem IŞİD’le dalga geçeceklerini hem de terör örgütünün yarattığı korku havasının önüne geçileceğini savunuyor.



Bu konuyla ilgili bir de açıklama yapan aktivist hacker grubu: “IŞİD’i neden ‘trollediğimizi’ ve IŞİD’e karşı bu gösteriyi neden planladığımızı merak ediyor olabilirsiniz. Ama öncelikle IŞİD’in nasıl çalıştığını görmelisiniz. 11 Aralık’taki bu kitlesel başkaldırının amacı korkmadığımızı göstermek. Korkunun ardına gizlenmeyeceğiz. Çoğunlukta olan biziz ve sayısal gücümüz ile farklılık yaratabiliriz. Ne kadar salak olduklarıyla dalga geçeceğiz” dedi. İlk olarak 4chan’de dillendirilmeye başlayan bu akım, daha sonra Anonymous tarafından da desteklenmeye başlandı.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin