'Annelerin yükü ağır ama kutsal mı emin değilim'

Çocuk’un başrol kadın oyucuları, diziye dair sorularımızı cevapladı.

Google Haberlere Abone ol
'Annelerin yükü ağır ama kutsal mı emin değilim'

Star’da bu akşam başlayacak yeni dizi Çocuk’un başrol kadın oyucuları Nazan Kesal, Merve Çağıran ve Ceyda Ateş Toplusoy diziye dair sorularımızı cevapladı.



Büyük bir sırra bağlı küçücük bir çocuk ve dört kadının annelikleriyle sınandığı dizi, duygu yüklü hikayesi ile şimdiden merak konusu oldu.



'Annelerin yükü ağır ama kutsal mı emin değilim'



Nazan Kesal / Asiye Karasu



Annelik sizin için ne ifade ediyor?



İki kalbi var annelerin biri içerde diğeri dışarda atıyor. Annelerin yükü ağır ama kutsal mı emin değilim. Kutsallığı çocukta aramalıyız. Çocuklarımız bize emanettir. Annenin yaşadığı sürece koruması gereken bir emanet. Bu emaneti farklı sebeblerden dolayı koruyamayan anneler de var Çocuk dizisinde.



Annelik ciddi bir emektir. Karşılıksız ve  koşulsuz bir sevgi bağı için doğurmak gerekmez. Günahıyla sevabıyla anne olmayı mercek altına alıyor dizimiz.



Asiye nasıl bir karakter?



Asiye de bunlardan biri... Unutamadığı acı bir geçmişi var. Asiye vicdanlı adaletli onurlu bir kadın olarak o geçmişin izini sürüyor. Yüzleşme yakındır.



Çocuk dizisi 4 farklı kadın üzerinden anneliği sorguluyor. Seyircimiz muhakkak izlediği anne karakterlerinden birinde kendini bulacaktır diye düşünüyorum.



'Annelerin yükü ağır ama kutsal mı emin değilim' - Resim : 2



Merve Çağıran / Akça Yılmaz



Projede en çok onu ne etkiledi?



Akça'nın yasadıkları ve içinde bulunduğu durum beni gerçekten çok etkiledi. Sadece Akça'nın değil, hikayedeki diğer ebeveyn-çocuk ilişkilerinde yaşananları sevdim ve samimi buldum. Karakterlerin zaaflarının salt kötülük olarak görülmediği, onları anlayabildiğimiz, empati yapabileceğimiz bir bakış açısı var.



Aşk Akça’nın hayatının neresinde? Aşka nasıl bakıyor Akça?



Aşk ister istemez hayatında olan ilk deneyimlere ve bıraktığı hislere göre şekilleniyor ve Akça'nın Hasan'la olan durumu hem aşkı yanlış bir yerden kodlayan bir deneyim, diğer yandan başka türlüsünü de bilmiyor, hiç yaşamamış... Sakin ve yalnız bir hayatın peşinden gidiyor Akça'nın aşk arayışı yok ama hepimiz gibi aşka da ihtiyacı var. Hasan'la yaşadığı durumun artık farkında olan bir kadın olarak ancak ona benzemeyen bir tavır onu kendine çeker. Hasan'la kopması mümkün olmayan bir bağı var ve bu değişebilecek bir şey değil.



Aşk için neleri göze alır?



Aşk için göze alacağı şeylerden önce hayatında gözünü karartacağı başka durumlar var. Ama bu durumun içinde aşk onu içine alacak. Genel olarak ele alırsam, inandıktan sonra her şeyi göze alabilecek bir karakter Akça.



'Annelerin yükü ağır ama kutsal mı emin değilim' - Resim : 3



Ceyda Ateş Toplusoy / Şule Karasu



Çocuk’ta sizi en çok ne etkiledi?



Amerika’dan bu proje için döndüm. Senaryoyu okur okumaz dizide yer almak istedim. Beni en çok etkileyen  annelikleri ile sınanan 4 kadın ve bu mücadelenin tek masumu olan Efe’nin yaşadıkları. Daha önce hiç oynamadığım bir karakteri canlandıracağım, bu beni çok heyecanlandırıyor. Güçlü bir hikayemiz ve çok deneyimli bir kadromuz var. Yapım şirketinden, yönetmenimize; setteki ışıkçıdan, kanalımıza herkesin inandığı izleyicinin yüreğine dokunacak bir hikaye anlatıyoruz.



Şule nasıl bir karakter?



Canlandırdığım karakter Şule, varlıklı bir ailenin gelini ancak çocuğu olmayınca kayınvalidesi Asiye ile birlikte zor durumdaki Akça’nın bebeğini evlat ediniyor. Günün birinde Şule’nin kendi çocuğu olmasıyla her değişiyor. Biricik oğlu Efe, Şule için kurtulmak istediği bir yüke dönüşüyor. Daha fazla ipucu vermeyeyim, ama izleyici bir sonra ki bölümü heyecan içinde bekleyecek.” Bu akşam bizi mutlaka izlesinler.



"Çocuk dizisinin ilk bölüm fragmanı yayınlandı!" Galerisine Göz At



"Çocuk dizisinin karakterleri" Galerisine Göz At



'Annelerin yükü ağır ama kutsal mı emin değilim' - Resim : 4


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin