Anket manipülasyonu tam gaz sürüyor. 14 Mayıs öncesi büyük çuvallayan ORC yine ortaya çıktı ve Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını iddia etti

14 Mayıs öncesi yaptıkları bütün anketlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi büyük farkla kazanacağını açıklayan, ancak yaptıkları tahminlerle çuvallayan ORC araştırma yine ortaya çıktı ve bu seçimde de Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını duyurdu. ORC Genel Müdür Mehmet Pösteki, seçim sonuçlarından sonra günah çıkarmış ve yanıldıklarını açıklamıştı. O anket firması yine bir anket yaptı ve sonucu duyurdu. ORC, MHP'nin alacağı oy oranında da yanılmış ve MHP oy patlaması yapmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Anket manipülasyonu tam gaz sürüyor. 14 Mayıs öncesi büyük çuvallayan ORC yine ortaya çıktı ve Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını iddia etti

Türkiye, 14 Mayıs'ta 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Seçimi için sandık başına gitti.

Adayların yüzde 50 oy oranına ulaşamamasının ardından karar ikinci tura kaldı, 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için sandıklar yeniden kurulacak ve pusulada Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan yer alacak.

YSK'nın kesin sonuçlarına göre Erdoğan geçerli oyların yüzde 49,52'sini, Kılıçdaroğlu yüzde 44,88'ini, Oğan yüzde 5,17'sini, İnce yüzde 0,43'ünü aldı.

14 Mayıs öncesi çuvallayan ORC yine anket yayınladı

14 Mayıs'ta gerçekleşen 13. cumhurbaşkanı seçimleri adayların yeterli çoğunluğu sağlayamaması nedeniyle ikinci tura kaldı.

Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçecek yarış için çalışmalar da sürüyor. 

14 Mayıs'taki seçimlerden önce yaptığı seçim tahminleriyle büyük yanılan ORC yine ortaya çıktı ve 28 Mayıs'taki seçim için yaptıkları anketlerin sonucunu açıkladı. ORC'nin yaptığı ankete göre Kemal Kılıçdaroğlu yarışı önde bitiriyor. ORC Araştırma’nın 24 – 25 Mayıs’ta gerçekleştirdiği ankete göre kararsızlar dağıtılınca Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 51,4, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 48,6 oy alıyor.

ORC anketi hep Kılıçdaroğlu'nu yüksek göstermişti

Seçim öncesi yaptığı anketlerle en büyük manipülasyon yapan ve tahminlerinde çakılan ORC Araştırma, 28  Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını ilan ederek Kılıçdaroğlu'nun oy oranını yüzde 51,4, Erdoğan'ın oyunu ise 48,6 olarak gösterdi. 

ORC 14 Mayıs'ta büyük yanılmıştı

ORC Araştırma’nın 14 Mayıs öncesi anketine göre Millet İttifakının cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk turda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a 7,5 puan fark atarak kazanmıştı. ORC’nin 10-11 Mayıs’ta 28 ilde 3 bin 920 katılımcıyla yaptığı cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin anketinin sonuçlarına göre,

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 51,7
Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 44,2
Sinan Oğan: Yüzde 2,8
Muharrem İnce: Yüzde1,3 alması bekleniyordu.

ORC, deprem bölgesindeki oy oranı konusunda yanılmış ve AK Parti'nin oyları yüksek çıkmıştı.

MHP'yi yüzde 5,7 göstermişti yüzde 10.07 aldı

ORC, 14 Mayıs'taki seçimlere 10 gün kala bir anket yayınlamış ve AK Parti'nin oy oranını yüzde 33,2, MHP'nin oy oranını da yüzde 5,7 göstermişti.

Ancak yapılan seçimde YSK'ın açıkladığı verilere göre AK Parti yüzde 35,61, MHP ise rekor kırarak yüzde 10,7 oranında oy aldı. Şirket, CHP'yi de yüzde 28 olarak göstermişti ancak alınan oy 25,33 oldu.

ORC Genel Müdür Mehmet Pösteki, "Maalesef açıklanan seçim sonucu ile araştırma sonucumuz uyuşmadı. Bu konuda sizlere hayal kırıklığı yaşattığımızın bilincindeyiz. Ancak şundan emin olunuz ki hiç kimseyi bile isteye yanıltmadık" demişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin