Ankara'ya resmen taş yağdı! Ceviz büyüklüğünde dolu Ankara'yı esir aldı. Yavaş'tan 'izinler kaldırıldı' açıklaması geldi. Ankara Çayı taştı!

Ankara'da öğle saatlerinde başlayan sağanak ve dolu yaşamı olumsuz etkiledi. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu Ankara'yı esir aldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye ekiplerinin izinlerinin kaldırıldığını duyurdu. Yavaş kentte metrekareye 37 kg yağış düştüğünü açıkladı. Yağışlar nedeniyle Ankara Çayı taştı, ekili bahçeleri sel bastı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'ya resmen taş yağdı! Ceviz büyüklüğünde dolu Ankara'yı esir aldı. Yavaş'tan 'izinler kaldırıldı' açıklaması geldi. Ankara Çayı taştı!

Kısa süreli dolu yağışının görüldüğü şehirde sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Bazı araçlar biriken sular nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti.

Ankara'ya resmen taş yağdı! Ceviz büyüklüğünde dolu Ankara'yı esir aldı. Yavaş'tan 'izinler kaldırıldı' açıklaması geldi. Ankara Çayı taştı!

Cadde ve yollarda biriken suların tahliyesi için ilçe ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışma başlattı. Kuvvetli yağışın akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

 Yavaş'tan açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'daki sağanak yağışla ilgili "Kentimizde yılın en yoğun yağışı yaşanmaktadır. Mor ve turuncu fırtına poligonu etkisinde tüm bölgelerde süren yağışlar nedeniyle ilgili birimlerimizin tüm izinleri kaldırılmıştır" açıklamasını yaptı.

Yavaş, resmi Twitter hesabından Ankara'daki hava muhalefetine ilişkin bir paylaşım daha yaptı. Yavaş'ın açıklaması şöyle:

"Değerli hemşehrilerim, kentimizde yılın en yoğun yağışı yaşanmaktadır. Mor ve turuncu fırtına poligonu etkisinde tüm bölgelerde süren yağışlar nedeniyle ilgili birimlerimizin tüm izinleri kaldırılmıştır. Teyakkuz halinde çalışmalarımızı sürdürecek, tüm ihbarlara tek tek ulaşacağız."

 

Binalardan sular fışkırdı, işte Ankara'daki o korkunç görüntüler... 

ANKARA ÇAYI TAŞTI, BAHÇELERİ SEL BASTI

Başkentte bugün etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle Ankara Çayı'nın taşmasıyla mandıra ve bahçeler sular altında kaldı.

Sağanağın ardından su seviyesi yükselen ve tam kapasiteye ulaşan Ankara Çayı, Sincan ilçesi Ahi Evran Mahallesi'nde taşkınlara neden oldu.

Çayın bitişiğindeki bölgede çiftçilik ve hayvancılık yapanların bulunduğu yerler sular altında kaldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, su basan bölgede mahsur kalan 2 kişiyi kurtardı.

"Set komple patladı"

Bahçesi sular altında kalan Barış Türkdoğan, arazide çalıştığı sırada sağanağın başladığını ve bir süre sonra Ankara Çayının etrafındaki setin yıkılma sesini duyduklarını belirterek "Setin patladığını duyunca babama ve işçilere haber verdim. Hemen önemli eşyalarımızı almaya çalıştık, bir kısmını alabildik, bir kısmı kaldı." dedi.

20-25 dakika içinde sel olduğunu ve bahçelerin sular altında kaldığını anlatan Türkdoğan, "Setteki tek patlama yeri onlarca sayıya ulaştı. Daha sonra set komple patladı. Bu set 12-13 yıl önce yapıldı, artık çayı taşımıyor." diye konuştu.

Türkdoğan, bulundukları bölgede, sular altında kalan 8 bahçe ve bir mandıra olduğunu belirterek "Büyük kayıp yaşadık, malımız gitti, her şeyimiz gitti." ifadesini kullandı.

"Ekinlerimizin, malzemelerimizin hepsi gitti"

Bahçesi taşkından etkilenen Mukaddes Hotoman da çiftçilik yaptıkları bahçeyi 5 yıl önce kiraladıklarını aktararak "Taşkının ardından ekinlerimizin, malzemelerimizin hepsi gitti." sözleriyle mağduriyetini dile getirdi.

Hotoman, bölgenin tekrar ekin ekilebilecek hale getirilmesi için yetkililerden yardım isteyerek "İlk önce çayın setinin onarılması lazım. Bir an önce suların çekilmesini, kepçe gelmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

37 KİLOGRAM YAĞIŞ GERÇEKLEŞTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş saat 19.45 sularında Twitter hesabından yaptığı açıklamada kente 35 kg yağış düştüğünü açıkladı. Yavaş'ın açıklaması şöyle:

"Değerli Hemşehrilerim, Ankara’da bugün şu ana kadar 37 kg yağış gerçekleşti. Aynı anda tüm kentte gerçekleşen ve son yılların en yüksek oranına ulaşan yağışın olumsuz etkilerini en aza indirmek için 1401 araç 4140 personel ile teyakkuz halinde saha çalışması gerçekleştirildi.

Başkent 153 Çağrı Merkezi’miz kapasite artırımı ile hiçbir vatandaşımızı bekletmeden ihbarları anında kaydetti. 112 Acil Çağrı Merkezi, ASKİ ve AKOM ile birlikte toplam 3650 ihbar alındı. 43’ü insan kurtarma vakası olmak üzere ihbarların tamamına tek tek müdahale edildi.

Bu kadar yoğun bir yağışta tek tesellimiz can kaybının yaşanmamasıdır. Yağış nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza tek tek ulaşıp yaralarımızı birlikte sarmaya devam edeceğiz. Ankara’mıza geçmiş olsun."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin