Ankara'nın gündemine bu olaylar damga vurdu

Ocak ayında Ankara'nın gündemine damga vuran kişi ve olaylar belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'nın gündemine bu olaylar damga vurdu

Medya Takip Merkezi (MTM), Ocak ayında Ankara’nın gündemi belirleyen olayları, kişileri ve kurumları açıkladı. İşte, Ocak ayında Ankara’da öne çıkanlar…



Aselsan Mühendisi trafik kazasında hayatını kaybetti…



Aselsan Akyurt Tesisleri’nde mikroelektronik güdüm ve elektro-optik projelerinde çalışan mühendis Hakan Öksüz, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Öksüz’ün kullandığı aracın kontrolden çıkarak bariyerlere çarptığı ve daha sonra takla attığı belirtildi. Hayatını kaza sonucu kaybeden mühendis Öksüz, memleketi Kahramanmaraş’ta toprağa verildi.  Aselsan, son yıllarda mühendislerin ölümleri ve bunlar üzerindeki şüpheler ile dikkatleri çekerken bu kaza haberi, ortaya atılan iddiaları tekrar gündeme getirdi.



Türkiye'nin ilk planetaryum kulesi Mamak’ta inşa ediliyor…



Türkiye’nin ilk planetaryum kulesi Mamak Belediyesi tarafından Başkent’e kazandırılacak. Türkiye’de bir ilk olacak kule inşaatına başlayan belediye, Başkentlilere ve meraklılarına uzay yolculuğu yapma şansını sunacak. Misket Mahallesi’nde yapımına başlanan kulenin yüksekliği, üzerinde durduğu tepeyle birlikte 115 metreyi bulurken, simülasyon sistemiyle donatılacak kulede vatandaşlar uzayı detaylı biçimde izleme imkanına sahip olacak. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Kulenin en tepesinde planetaryum denilen, insanların içine girerek uzayı ve evreni birebir izleyebileceği büyük bir oda bulunacak. Planetaryum kule yalnızca görselliğiyle ön plana çıkmayacak aynı zamanda öğrencilerimize, gençlerimize uzayı tanıtacak, güneş sistemini anlatacak işlevsel yönüyle de bilimin merkezi olacak” dedi.



Ankara’ya yeni üniversite…



Ankara’da, “Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’’ adıyla yeni bir üniversite kurulması ve Fatih Üniversitesi’ne bağlı bazı bölümlerin Turgut Özal Üniversitesi’ne bağlanmasına ilişkin tasarı kabul edildi. Tasarıya göre, ‘’Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’’ adıyla kurulacak yeni üniversite; Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Yabancı Diller Fakültesi, Dini İlimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Doğu ve Afrika Araştırmaları Enstitüsü, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü, Batı Dünyası Araştırmaları Enstitüsü ve İslam Araştırmaları Enstitüsü’nden oluşacak.



Büyükşehir’e yılın ödülü…



Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği’nce (TÜGED) düzenlenen “Yılın En’leri” ödül töreninde Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yılın Büyükşehir Belediyesi” ödülüne layık görüldü.  TÜGED’in 2012 yılı eğitim ve kültür alanında başarılı çalışmalar yapan kişi, kurum ve kuruluşları teşvik etmek amacı düzenlediği ödül töreni Rixos Otel’de gerçekleştirildi. Ödül töreninde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da “Yılın Bakanı” ödülüne layık görüldü.  



Türkiye şampiyonalarına Ankara ev sahipliği yaptı…



Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Şampiyonası, 122 sporcunun katılımıyla Ankara’da yapıldı. Milli takım aday kadrosunda yer alacak sporcuların da belirlendiği şampiyonada, yıldız bayanlar B ve açık yaş kategorisinde yarışan Ankara Yüzme Kulübü sporcusu İlke Özyüksel iki dalda da birinciliği göğüsledi. Yıldız erkekler B kategorisinde Ankara Yüzme Kulübü’nden Çığ Aladağ, erkekler açık yaş kategorisinde ise TED Ankara Kolejliler’den Efecan Rübendiz birinci olduğu şampiyonaya Ankaralı sporcular damgasını vurdu.



İşitme Engelliler Türkiye Tekvando Şampiyonası, 26-27 Ocak tarihlerinde Ankara’da İsmet Iraz Tekvando Salonu'nda gerçekleştirildi. Şampiyonaya, 13 ilden 9'u bayan olmak üzere toplam 33 sporcu katıldı.






 




 




 




 


 


 


 






Adından söz ettiren Ankaralı isimler…



MTM’nin “Ankara Gündemi” araştırmasına göre, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bin 199 haberle basında adından en çok söz ettiren Ankaralı isim oldu. Babacan, nüfus artış hızının düşmesiyle ve yeni teşvik paketleriyle gündeme geldi.



Ankara gündeminin en çok konuşulan bir diğer ismi TBMM Başkanı Cemil Çiçek olurken onu, twitter takipçileriyle düzenlenen bir yemekte bir araya gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek izledi.  



Ayın en çok konuşulan diğer isimleri ise şu şekilde gerçekleşti;







OCAK AYININ EN ÇOK KONUŞULAN İSİMLERİ



 





No




 Kişi




Adet



 





1




Ali Babacan




1.199



 





2




Cemil Çiçek




1.197



 





3




Melih Gökçek




661



 





4




Yalçın Akdoğan




417



 





5




Emine Ülker Tarhan




274



 





6




Gökhan Günaydın




252



 





7




Mehmet Yiğiner




243



 





8




Alaaddin Yüksel




186



 





9




Salih Kapusuz




141



 





10




Levent Gök




109



 





MTM Medya Takip Merkezi'nin, Ocak ayında 1800’ü aşkın gazete ve dergide yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir



 




 






 





Ankaralı markaların medya karnesi…



MTM'nin aynı araştırmasına göre, medyada en çok yer alan Ankara markası birçok konferans ve toplantıya ev sahipliği yapan Rixos Hotel oldu. Hotel, 243 adet haberde adından bahsettirdi.



Ayın medya gündemi damga vuran bir diğer markası ise, Aselsan’dı. Aselsan, mühendisinin trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesiyle oldukça sık konuşuldu.



Ocak ayında öne çıkan diğer markalar;







OCAK AYININ EN ÇOK KONUŞULAN MARKALARI



 





No




Marka




Adet



 





1




Rixos Hotel




243



 





2




Aselsan




232



 





3




Tusaş Havacılık Ve Uzay Sanayi




176



 





4




Man Türkiye




131



 





5




Sheraton Hotel




102



 





6




Koza Altın




85



 





7




FNSS Savunma Sistemleri




62



 





8




Havelsan




60



 





9




Türk Traktör




55



 





10




Çelikler İnşaat




52



 





MTM Medya Takip Merkezi'nin, Ocak ayında 1800’ü aşkın gazete ve dergide yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir



 




 






 





MTM VERİLERİYLE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ:



·         Gana’nın Ankara Büyükelçiliği, Gana Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama’nın katıldığı törenle hizmete açıldı.



·         Altındağ Belediyesi, Bosna-Hersek’in Visoko Belediyesi ile kardeş belediye mutabakat zaptı imzaladı.



·         Abdullah Gül, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2012 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerini, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Binası’nda gerçekleştirilen törenle, İslam Seçen, Fatma Çiçek Derman, Salih Balakbabalar, Hüseyin Öksüz, Alparslan Babaoğlu ve Cahide Keskiner’e verdi.



·         Hindistan’ın milli günü, büyükelçi Susmita Gongulee Thomas’ın düzenlediği resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Faruk İpek’in yanı sıra bazı milletvekilleri ile çok sayıda büyükelçi ve davetli katıldı.



·         Slovakya’nın bağımsızlığının 20. yılı düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın da katıldığı gecede renkli görüntüler yer aldı.



·         Finlandiya’da düzenlenen Uluslararası Goalball Pajulahti Turnuvası’nda Türk Bayan Milli Takımı şampiyonluğu kazanırken, Yenimahalle Belediyesi sporcusu Sevda Altınoluk, turnuvanın gol kraliçesi unvanını aldı.



·         Ankara eski milletvekili Oğuz Aygün vefat etti. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin