Ankara'daki toplu taşıma zammı iptal mi edilecek? Toplu taşımaya yapılan yüzde 57 zammın geri çekilmesi için başvuruda bulunuldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 Temmuz 2023'te toplu taşımaya yüzde 57 oranında zam yapılmıştı. TKP, ulaşıma yapılan yüzde 57'lik zammın iptal edilmesi için ABB'ye başvuruda bulundu. Başvurunun kabul edilmemesi halinde konunun yargıya taşınacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'daki toplu taşıma zammı iptal mi edilecek? Toplu taşımaya yapılan yüzde 57 zammın geri çekilmesi için başvuruda bulunuldu

Geçtiğimiz salı günü Ankara Büyükşehir Belediyesi akaryakıta gelen büyük zammın ardından toplu taşımaya yüzde 57 zam yapıldığını duyurmuştu.

TKP Ankara'da toplu taşımaya yapılan zammın iptali için Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne başvuruda bulundu. Söz konusu başvurunun kabul edilmemesi durumunda ise zammın iptali için yargıya gidileceği bildirildi.

Parti adına başvuruyu ileten avukat Çisel Demirkan'ın emekçi halkın şu ya da bu şekilde toplum yaşamına katılmak için kullanmak zorunda olduğu ulaşımın, "kamusal bir hak" olduğunu vurgulayan Demirkan, başvurularına olumlu yanıt almadıkları takdirde yargı yoluna gideceklerini söyledi. Demirkan, "Artan petrol ve akaryakıt fiyatlarının sorumlusu piyasalaşma ve kâr hırsıdır. Bunun faturasını emekçiler yüklenmek zorunda değildir. Belediyeler, kamu yararı gözetmek ve emekçi halka en büyük desteği sağlamakla yükümlüdür" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin