Ankara'da şov yaptı, Galatasaray şampiyonluğa uzandı! Okan Buruk'un ekibi Galatasaray ligin bitmesine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Galatasaray, Ankaragücü'nü 4-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Galatasaray bu sonuçla puanını 82'ye yükseltti ve ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da şov yaptı, Galatasaray şampiyonluğa uzandı! Okan Buruk'un ekibi Galatasaray ligin bitmesine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

Spor Toto Süper Lig'de 36. haftanın en kritik maçında lider Galatasaray deplasmanda Ankaragücü'ne konuk oldu.

Galatasaray nefes kesen mücadeledeyi Mauro Icardi(2), Barış Alper ve Sergio Oliveira'nın golleriyle 4-1 kazanarak ligin bitimine iki hafta kala şampiyon oldu. Ankaragücü'nün tek golü Milos'tan geldi.

Galatasaray bu sonuçla puanını 82'ye çıkardı ve önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesinde şampiyonluğu garantiledi.

OKAN BURUK DEJAVU YAŞADI

Galatasaray'da futbolcu olduğu dönemde kariyerinin ilk şampiyonluğunu 30 yıl önce yine 30 Mayıs'ta Ankara'da yaşayan Okan Buruk, bu kez Galatasaray Teknik Direktörü olarak bu sevinci yaşadı. O gün ayağı kırık olduğu için kadroda olmayan Okan Buruk, bu kez Aslan'ın hocası olarak Ankara'da şampiyonluğa ulaşmayı başardı. Sarı-kırmızılılar, 1992-1993 sezonunun son maçında Ankaragücü'nü 8-0 mağlup ederek mutlu sona ulaşmıştı.

Ankara'da şov yaptı, Galatasaray şampiyonluğa uzandı! Okan Buruk'un ekibi Galatasaray ligin bitmesine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

23. ŞAMPİYONLUK

Ankaragücü'nü deplasmanda 4-1 mağlup eden Galatasaray tarihinde 23. kez şampiyonluğa ulaştı. Galatasaray aynı zamanda üç sezonluk şampiyonluk hasretine de son verdi.

Sarı-kırmızılı takım, Başakşehir'in şampiyon olduğu 2019-2020 sezonunda 6'ncı, Beşiktaş'ın kupayı kazandığı 2020-2021 sezonunda averajla 2'nci, Trabzonspor'un ipi göğüslediği 2021-2022 sezonunda da 13. olmuştu.

Ankara'da şov yaptı, Galatasaray şampiyonluğa uzandı! Okan Buruk'un ekibi Galatasaray ligin bitmesine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti - Resim : 2

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Ankaragücü-Galatasaray maçında santra yapıldı ve kritik mücadele başladı.

7' Galatasaray'da sahneye yine Icardi çıktı! Rashica'nın sağ kanattan kestiği ortayı tek vuruşla ağlara yollayan Icardi takımını öne geçirdi.

15' Ankaragücü beraberlik golüne çok yaklaştı. Zahid'in ceza sahası içinden vuruşunda Muslera gole izin vermedi.

16' Ankaragücü mücadeleye denge getirdi. Taylan'ın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Milson fileleri havalandırmayı başardı.

26' Galatasaray'ın kazandığı frikikte Oliveria şansını uzaklardan denedi. Gökhan üzerine gelen şutta hata yapmadı.

29' Gökhan yine çıkardı! Rashica'nın rakibinden sıyrılıp ceza sahası içinden yaptığı vuruşta Gökhan kritik bir kurtarışa daha imza attı.

39' Galatasaray, Icardi ile bir kez daha öne geçti. Kerem'in ortasına nefis bir kafa vuruşu yapan Icardi skoru 2-1'e getirdi.

44' Ankaragücü direğe takıldı! Zahid'in plase şutunda top üst direkten oyun alanına geri döndü.

45' Nefes kesen mücadelede Galatasaray, Ankaragücü karşısında soyunma odasına 2-1 önde girdi.

46' İkinci yarı başladı.

51' Sol kanattan yapılan ortaya Emre iyi yükseldi. Kafa vuruşu Muslera'nın kucağında kaldı.

58' Galatasaray üçüncü gole yaklaştı. Rashica'nın ceza sahası içi sol çaprazdan şutunda Gökhan kalesini gole kapattı.

73' Galatasaray farkı ikiye çıkardı! Savunmanın arkasına sarkan Barış Alper, Gökhan'ı geçerek fileleri havalandırdı ve skoru 3-1 yaptı.

Ankara'da şov yaptı, Galatasaray şampiyonluğa uzandı! Okan Buruk'un ekibi Galatasaray ligin bitmesine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti - Resim : 3

78' Galatasaray farka koşuyor! Kullanılan kornerde bomboş kalan Oliveira kafa vuruşuyla topu ağlara gönderip farkı üçe çıkardı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin