Ankara'da korkutan patlama: MTA'dan açıklama geldi, Mansur Yavaş bölgeye gitti

Ankara Eskişehir Yolu merkez istikameti MTA civarında çok şiddetli bir patlama oldu. MTA'dan yapılan açıklamada can kaybı olmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da korkutan patlama: MTA'dan açıklama geldi, Mansur Yavaş bölgeye gitti

Ankara'da Maden Tetkik ve Arama (MTA) kampüsü yakınında şiddetli bir patlama meydana geldi. MTA'dan yapılan açıklamada patlamanın kurumun ısı santralinden kaynaklandığı belirtilirken, Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada patlama sonrası meydana gelen yangının söndüğü bildirildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da bölgeye gitti.

Ankara'da MTA kampüsünde meydana gelen patlama paniğe neden oldu. Patlama sonrası bölgede yangın çıktı, patlamanın meydana geldiği yerin önündeki yol çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı.

Ankara'da korkutan patlama: MTA'dan açıklama geldi, Mansur Yavaş bölgeye gitti

MTA: KONTROL ALTINA ALINMIŞTIR

Patlamaya ilişkin MTA'dan yapılan açıklamada patlamanın kurumun ısı santralinde meydana gelen geldiği belirtilerek, herhangi bir yaralanma ve can kaybı bulunmadığı ifade edildi. Açıklamada, "Olaya müdahale edilmekte olup kontrol altına alınmıştır" denildi.

Ankara Valiliği de Ankara’da yaşanan patlamalara ilişkin açıklama yaptı. Yangının kontrol altına alınıp söndürüldüğünü belirten valilik, “MTA Genel Müdürlüğü Yerleşkesindeki doğal gaz iletim hattında oluşan gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlama sonucu çıkan yangın kontrol altına alınarak söndürülmüştür. Herhangi bir can kaybı ya da yaralı bulunmamaktadır” dedi.

 PATLAMA ANI KAMERADA

Öte yandan meydana gelen patlama çevredeki iş yerinin güvenlik kamerasına ve cep telefonlarına yansıdı. Güvenlik kamerası görüntüsünde, ilk patlama ile birlikte alevlerin yükseldiği, çevreye parçaların savrulduğu görüldü. İkinci patlama da ise bazı vatandaşların korkuyla çevreye kaçtıkları yer aldı.

Bölgedeki bir iş yerinde çalışan Fatih Can, patlama sırasında dükkanda olduğunu söyleyerek, "Patlama sesi duydum. Dışarı çıkıp baktığımızda, havada bazı parçaların olduğunu gördük. İçerideki müşteriler hep kaçtı. Benzinlikte aracını bırakıp gidenler oldu" dedi. Patlamayla ilgili inceleme sürüyor.

 

 

 

 



Sıradaki Haber İçin Sürükleyin