Ankara'da korkutan patlama... Çok sayıda vatandaş göçük altından kurtarıldı, 2 kişi hayatını kaybetti

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir apartmanda doğalgaz kaynaklı olduğu iddia edilen bir patlama meydana geldi. Çok sayıda yaralı olduğu, apartmanın bir bölümünün yıkıldığı öğrenildi. Sağlık Bakanı Koca, Keçiören'de bir binada gerçekleşen patlamada ağır yaralanan 2 çocuktan birinin vefat ettiğini bildirmişti. Ankara Valisi Vasip Şahin ölü sayısının 2'ye yükseldiğini açıkladı. Meydana gelen olayda 4 kişi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da korkutan patlama... Çok sayıda vatandaş göçük altından kurtarıldı, 2 kişi hayatını kaybetti

Ankara'da 3 katlı binada yaşanan ve 2 kişinin öldüğü 3'ü ağır 4 kişinin de yaralandığı patlamayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Savcılıktan yapılan açıklamada, "İlimiz Keçiören ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki bir binada 18.11.2021 günü saat 23.10 sıralarında meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir apartmanda doğalgaz kaynaklı olduğu iddia edilen bir patlama meydana geldi. Çok sayıda apartman sakini oluşan göçükten kurtarıldı.

Patlamanın Kuyubaşı Mahallesi’nde gerçekleştiği öğrenildi. Patlamada binanın bir kısmının göçtüğü belirtildi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi.

Ankara'da korkutan patlama... Çok sayıda vatandaş göçük altından kurtarıldı, 2 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca patlamayla ilgili, "Ankara Keçiören’de bir apartmanda, kaynağı henüz bilinmeyen patlama sonucu meydana gelen göçükte ikisi ağır 6 kişi yaralanmıştır. Olay yerine 8 adet 112 ambulansı görevlendirilmiş olup yaralılar 112 ambulansları ile hastanelere nakledilmektedir. Ekiplerimizle takipteyiz" açıklamasını yapmıştı.

BAKAN KOCA ACI HABERİ VERDİ

Bakan Koca'dan yeni açıklama geldi. Bakan Koca acı haberi veri, yaralı olarak kurtarılan durumu ağı olan çocuklardan birinin vefat ettiğini duyurdu. Bakan Koca Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Ankara Keçiören'de bir binada yaşanan patlamada 2'si ağır 6 yaralımız olduğunu belirtmiştik. Ağır yaralı olanların ikisi de çocuk. Maalesef tüm çabalara rağmen yavrularımızdan birisi kurtarılamadı. Diğer yavrumuzun durumu ise hâlâ ciddiyetini koruyor. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

VALİ ŞAHİN: TÜRKMEN BABA İLE KIZI YAŞAMINI YİTİRDİ

 Ankara Valisi Vasip Şahin, patlama ve ardından göçük meydana gelen binada inceleme yaptı. Vali Şahin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 3 katlı binada gaz sıkışmasından kaynaklı bir patlama olduğunun değerlendirildiğini belirterek, "Patlamanın neticesinde 6 yaralı hastaneye kaldırıldı. Maalesef bir baba ve çocuğu hayatını kaybetti. Şu an Irak Türkmeni aileden 2 vefat var. 4 yaralının tedavisi devam ediyor. Enkazda arama kurtarma ve teknik incelemeler devam ediyor. Enkaz altı titizlikle inceleniyor. Binada hem doğalgaz var hem de LPG sistemi var. Bunun sonucu teknik incelemenin ardından belli olacak" dedi.

İşte çöken binanın görüntüsü:

Ankara'da korkutan patlama... Çok sayıda vatandaş göçük altından kurtarıldı, 2 kişi hayatını kaybetti - Resim : 2

En az 6 vatandaşın yaralandığı öğrenildi.

KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, patlamaya ilişkin şunları söyledi:

"Bu kadar bir hasar olmaz. Doğalgaz patlaması gibi gözüküyor. Bir kat olduğu gibi çökmüş durumda, altı yaralımız var ikisi çocuk. İnşallah hayati tehlikesi olan, ölen olmaz. Binanın dörtte biri göçmüş durumda. Arama ve tarama çalışmaları yapılıyor. 60 yıllık bir bina, kentsel dönüşüm kapsamında yer alan bir bölgede yer alıyor. Zemin artı iki kattan oluşuyor. Deprem olmuş gibi çökmüş durumda."

İşte patlamadan sonra yaşananlar:

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş patlamaya ilişkin, “Keçiören ilçemizde bir binada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ankara İtfaiyesi ekiplerimiz bölgedeki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Sosyal hizmetler ekiplerimiz de mağdur vatandaşlarımıza yardım için bölgede çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Ankara'da korkutan patlama... Çok sayıda vatandaş göçük altından kurtarıldı, 2 kişi hayatını kaybetti - Resim : 3

AFAD'DAN AÇIKLAMA 

Patlama ile ilgili AFAD'dan yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan bir binada meydana gelen doğal gaz patlaması sonrası 6 vatandaşımız yaralanmış olup hastaneye sevk edilmişlerdir. AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam etmektedir."

Ankara'da korkutan patlama... Çok sayıda vatandaş göçük altından kurtarıldı, 2 kişi hayatını kaybetti - Resim : 4

VALİ ŞAHİN: DURUM NETLEŞİNCE DAHA DETAYLI BİLGİ VERİLECEK

Ankara Valisi Vasip Şahin, gelen ilk bilgilere göre LPG sıkışması sonucu patlama meydana geldiğini belirterek, "Teknik ve detaylı inceleme ile patlamanın sebebi belirlenecek. Durum netleşince daha detaylı bilgi verilecek. 6 yaralımız var" dedi.

Ankara'da korkutan patlama... Çok sayıda vatandaş göçük altından kurtarıldı, 2 kişi hayatını kaybetti - Resim : 5

Bir vatandaş patlama ile ilgili şunları anlattı:

KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI'NDAN KAFA KARIŞTIRAN SÖZLER

Keçiören Belediye Başkanı Altınok, Habertürk canlı yayınında, “Tüp diyorlar ama tüp bu kadar yoğun bir tahribat yapamaz!” açıklamasını yaptı.

İşte Altınok'un o sözleri:

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin