Ankara'da inanılmaz olay! 370 kişinin katili olan müteahhidi deprem mağduru kadınlar yakaladı

6 Şubat depremlerinde Hatay'da 370 kişinin yaşamını yitirdiği Emlak Bank Konutları'nın 1'inci kısım müteahhidi, Ankara'da deprem mağduru kadınlar tarafından yakalandı. Müteahhidi yakalayanlardan biri olan Sinem Boyacı olayı anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da inanılmaz olay! 370 kişinin katili olan müteahhidi deprem mağduru kadınlar yakaladı

Hatay depreminde 370 kişinin hayatını kaybettiği Emlak Bank Konutları'nın 1'inci kısım müteahhidi 72 yaşındaki Mehmet Özat, Ankara'da bir alışveriş merkezinde yakınlarını kaybeden kadınlar tarafından yakalanıp polise teslim edildi.

İZİNİ KAYBETTİRMİŞTİ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi’ndeki Emlak Bank Konutları 1’inci kısmında bulunan 96 daireden oluşan 6 blok yıkıldı. Yaklaşık 400 kişinin yaşadığı düşünülen bloklarda 370 kişi yaşamını yitirdi. Hakkında gözaltı kararı verilen binanın müteahhidi Mehmet Özat, izini kaybettirdi.

Binada hayatını kaybeden kişilerin yakınları bugün Mehmet Özat'ı, Ankara'da bir alışveriş merkezinde gezerken gördü. Depremde yakınlarını kaybeden iki deprem mağduru vatandaş, Özat'ı yakalayıp polisi aradı. Alışveriş merkezine gelen polise teslim edilen Mehmet Özat, sorguya alındı.

Mehmet Özat sorgunun arkasından Ankara Adliyesi'ne götürüldü.

MÜTEAHHİDİ YAKALAYAN SİNEM BOYACI: AİLEMDEN 9 KİŞİYİ KAYBETTİM

Müteahhidi yakalayan Sinem Boyacı o anları anlattı. Boyacı, Özat ile arbede yaşadığını belirterek, “Antakya’da depremden sonra Ankara’ya taşındım. Bir AVM organizasyonundaydım. Karşıma kaçak müteahhit çıktı. Kendisini fark ettim, yanına gittim. Yakından sesini duymak ve yüzünü görüp emin olabilmek için saati sordum. Önce inkar etti. Kimliğini görmek istedim. Nedenini sorup heyecandan titreyince o olduğunu anladım. Daha sonra kendisi de itiraf etti. Polisi çağıracağımı söyledim. Kaçmaya çalıştı, tuttum. Bir süre bekledik, polise teslim ettik” ifadelerini kullandı.

Tüm çabasının kaybettiği yakınları için olduğunu söyleyen Boyacı, “Kendi ailemden 9 kişi, birçok yakın arkadaşım ve yüzlerce kişinin ölümüne sebep oldu. Adalete güveniyorum ve elimden geleni de yapacağım. Yakaladığımda 'Olanlardan haberim yok' dedi. 9 aydır gündemde olmasına rağmen kendisinin haberi yokmuş, masummuş. O zaman adalete gereken bilgilerini verip teslim olsun. İnanılmaz heyecan duydum ilk başta. Ölenlerimizin huzur bulacağını düşünüyorum. Çabam onlar için. Gereken cezayı çekmesini ve yaptıklarının bedelini ödemesini istiyorum” dedi.

TUTUKLANDI

Mehmet Özat sevk edildiği Ankara Adliyesi'nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden soruşturmayı yürüten Antakya'daki Cumhuriyet savcısına ifade verdi. Nöbetçi Antakya Sulh Ceza Hakimliği tarafından SEGBİS üzerinden sorgulanan Özat, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme' suçundan tutuklandı

6 ŞUBAT 2023 TARİHİNDE TÜRKİYE BU BÜYÜK ACIYLA SARSILMIŞTI 

6 Şubat 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli depremlerde Türkiye onurulamaz bir acı yaşamıştı. 11 ilin etkilendiği depremlerde kaybedenlerin sayısının 50 bin 96, yaralanan vatandaşların sayısının ise 107 bin 204 olduğu açıklanmıştı.

 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin