Ankara'da hareketli günler yaşanıyor. Altılı Masa'da yaşanan gelişmeler sonrası HDP acil toplandı. Sancar: Muhalefeti adalet ve özgürlük hedefleri etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz

İYİ Parti'nin Altılı Masa'yı terk etmesinin ardından HDP Merkez Yürütme Kurulu acil toplandı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar "Tüm toplumsal ve siyasal muhalefeti, umudu büyütmek için demokrasi, adalet ve özgürlük hedefleri etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da hareketli günler yaşanıyor. Altılı Masa'da yaşanan gelişmeler sonrası HDP acil toplandı. Sancar: Muhalefeti adalet ve özgürlük hedefleri etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), bugün olağanüstü toplandı

Parti MYK'sı son siyasi gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin olağanüstü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından konuştu.

Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Sancar, "Şahısları, makam paylaşımları, siyasi ayak oyunlarını değil, politik ilkeleri ve halka karşı sorumluluğu önceleyen her türlü gelecek tahayyülüne sahibiz ve demokratik siyaseti başarıya ulaştırma konusunda kararlıyız" dedi. 

Sancar’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Dayanışma vurgusu

Bugün Merkez Yürütme Kurulu’muz olağanüstü toplanarak son gelişmeleri değerlendirdi. Öncelikle şunu vurgulayalım ki 6 Şubat Maraş merkezli ve 10 kentimiz ile milyonlarca insanımızı ağır bir şekilde etkileyen depremlerin sonuçları tüm sarsıcılığı ile devam etmektedir. Deprem bölgesinde yaşayan insanlarımızın gündelik temel ihtiyaçları hala tam olarak karşılanmamaktadır.

Bu vesile ile tüm toplumu depremzedelerle uzun süre dayanışmaya davet ediyoruz. Parti olarak da dayanışmayı sürekli kılacak çalışmalarımıza devam ettiğimizi ve edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.

'Politikalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz'

Türkiye siyasetinde son günlerde yaşanan gelişmeleri gözeterek çalışmaları sürdürmenin halkların demokratik ve ortak geleceğinin inşa edilmesinde hayati önemde olduğunun farkındayız.

Kimsenin kuşkusu olmasın ki HDP olarak alacağımız sorumlu kararlar Türkiye halklarının demokrasi, eşitlik, adalet, özgürlük, barış hasretini ve ihtiyacını karşılamayı hedeflemektedir. 85 milyonun tamamına kazandıracak bir anlayışla hareket ediyoruz. Hep birlikte kazanmak için birliği, beraberliği artırmak ve en geniş demokrasi ittifakı yaklaşımımız yönündeki politikalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.

Demokratik siyaset mesajı

Toplumsal uzlaşı, özgür siyaset ve evrensel insanlık değerlerini, demokrasi ve hukuk ilkelerini esas alarak üçüncü yol mücadelemizi büyütüyoruz. İkinci yüzyılında Cumhuriyet’i demokrasiyle buluşturup bütünleştirmenin yolu baskı ve hukuksuzluklarla, ayak oyunları ve toplum mühendisliği ile siyaseti dizayn etme çabaları karşısında toplumsal barışı ve adaleti, demokratik siyaseti tavizsiz savunmaktır.

Şahısları, makam paylaşımlarını, siyasi ayak oyunlarını değil, politik ilkeleri ve halka karşı sorumluluğu önceleyen her türlü gelecek tahayyülüne sahibiz ve demokratik siyaseti başarıya ulaştırma konusunda kararlıyız.

Türkiye’nin demokratik, özgür, refah ve barış içinde geleceğini inşa etmenin yolu çoğulcu siyaseti hâkim kılarak çoklu krizlere son vermektir.

Emek ve Özgürlük İttifakı açıklaması

Demokratik cumhuriyete ulaşmak, mevcut iktidar güçleriyle veya onu ikame etmek isteyen restorasyon savunucularıyla değil, demokrasi, adalet ve özgürlük diyen milyonlarla buluşarak mümkündür.

Tüm Türkiye’ye halklarına da çağrımız budur. Çözüm, bütün bu anlayışların buluştuğu halkların, emekçilerin, kadınların, gençlerin, bütün ezilenlerin ve dışlananların kimliklerin ve inançların ortak çıkarını esas alan Emek ve Özgürlük İttifakı’nın hedeflediği en geniş demokratik mücadele ve irade ortaklığıdır.

Bu kapsamda tüm toplumsal ve siyasal muhalefeti, umudu büyütmek için demokrasi, adalet ve özgürlük hedefleri etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz. Bu ülke geçtiğimiz yüz yıl içinde gece yarısı operasyonlarıyla, iktidarı kurtarma ve düzeni koruma manevralarını defalarca yaşamıştır. O nedenle halkların demokratik iradesine sahip çıkmak, katılımcı ve müzakereci bir demokrasi anlayışını geliştirmek büyük önem taşımaktadır.

Ne olmuştu?

İYİ Parti lideri Meral Akşener, dün Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi parti liderlerinin cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu önerdiğini bildirmiş ancak İYİ Parti olarak Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmediklerini açıklamıştı.

Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrı yapmıştı.

Hem Yavaş hem de İmamoğlu ise Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıklamıştı.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin