Ankara'da hareketli dakikalar... AK Parti Genel Merkezi'nde sürpriz isim. Mehmet Şimşek'e hangi görev teklif edildi?

Türkiye 14 Mayıs'ta sandığa gidecek. Cumhurbaşkanı adayları belli olurken milletvekillikleri ve bakanlıklar için Ankara'da hareketli dakikalar yaşanıyor. Eski maliye Bakanı Mehmet Şimşek AK Parti Genel Merkezi'nde...

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da hareketli dakikalar... AK Parti Genel Merkezi'nde sürpriz isim. Mehmet Şimşek'e hangi görev teklif edildi?

tv100'ün ses getiren programlarından Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık'ta tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel son kulisleri aktardı.

Gürel, eski maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in AK Parti Genel Merkezi'nde olduğunu dile getirdi.

Şimşek'e, Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı teklif edileceği iddia edildi. 

Gürel, "Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Merkezi’ne giriş yaptı, sanırım şu anda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir görüşme halindeler. Mehmet Şimşek’in önümüzdeki dönem için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı teklifinden bulunacağına dair kulis var." ifadelerini kullandı.

Gürel, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kahramanmaraş'tan, Adil Karaismailoğlu’nun Adıyaman’dan, Hulusi Akar’ın Hatay’dan, Bekir Bozdağ’ın Diyarbakır’dan milletvekili adayı gösterilerek seçim sürecinde çalışmalar yürüteceğine dair güçlü iddialar var." ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop Tekirdağ'dan milletvekili adayı olacağını açıkladı.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Mehmet Şimşek AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Mehmet Şimşek pekçok işle meşgul. Mehmet Şimşek bey aktif siyaseti düşünmüyor." dedi.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Mehmet Şimşek Bey aktif siyaseti düşünmüyor. Siyasetten ayrılırken zaten kararının bu olduğunu belirtmişti. Ama sayın Cumhurbaşkanımızın hükümet politikalarımıza dönük olarak beyan ettiği, emrettiği her konuda emek sarf edeceğini bir kere daha ifade etti. Olağanüstü bir durum yok. Zaten Mehmet Bey sürekli görüştüğümüz bir arkadaşımız.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin