Ankara'da büyük panik... Havalimanı üzerinde oluşan hortum korku yarattı. Ankara'da uçaklar piste inemedi. Ankara için yeni uyarı. Acı haberler peş peşe geldi

Ankara’da bulunan Esenboğa Havalimanı üzerinde oluşan hortum oluştu. O anlar büyük paniğe sebep olurken, bazı uçaklar piste iniş yapamadı. AFAD son duruma ilişkin açıklamada bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden de yeni uyarılar geldi. Ankara Valisi Vasip Şahin, sel ve su baskını yaşanan Akyurt'ta bir kişinin elektrik çarpması sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. Şahin, yağışlar nedeniyle okulların tatil edildiğini açıkladı. Ankara'da ölü sayısı 2'ye yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da büyük panik... Havalimanı üzerinde oluşan hortum korku yarattı. Ankara'da uçaklar piste inemedi. Ankara için yeni uyarı. Acı haberler peş peşe geldi

Ankara, olumsuz hava koşullarıyla mücadeleyi sürdürüyor. Kent, yaklaşık 1 haftadır olumsuz hava koşulları nedeniyle sağanağa ve sele teslim oldu.

Zaman zaman sağanak nedeniyle bazı bölgelerde oluşan sel suları hayatı olumsuz yönde etkilerken, Ankara’nın bazı bölgelerinde ise hortum meydana geldi.

Ankara'da büyük panik... Havalimanı üzerinde oluşan hortum korku yarattı. Ankara'da uçaklar piste inemedi. Ankara için yeni uyarı. Acı haberler peş peşe geldi

Öğlen saatlerinde Ankara’nın Polatlı ilçesinde bir hortumun görülmesinin ardından şimdi de Esenboğa Havalimanı üzerinde hortum oluştu.

Hortumun oluşması vatandaşlarda paniğe yol açarken, bazı uçakların piste iniş yapamadığı için çevre illerde bulunan havalimanlarına indiği öğrenildi.

İşte o görüntüler:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentte meydana gelen sel felaketine ilişkin açıklamada bulundu. Belediyenin açıklamasında, “Kentimizde yaşanan sel felaketi hakkında bilgi vermeye, gelişmeleri şeffaf bir şekilde paylaşmaya ve Belediyemizin yaptığı çalışmaları anlatmaya, ‘yönetimde sorumluluk’ anlayışımız gereği devam edeceğiz” vurgusunda bulunuldu.

Çankaya, Etimesgut ve Sincan'da orta şiddette, Bala ve Beypazarı'nda ise kuvvetli yağışlar başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, fırtınanın çatıyı uçurduğu görüntüleri paylaşarak uyardı.

METREKAREYE 127 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ

Yaşanan felakete ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden şu bilgilendirme yapıldı:

Ankara'da son 4 gündür yaşanan fırtınada zaman zaman saatte 92 kilometre rüzgâr hızı ölçüldü ve 127 kilogramlık yağış gerçekleşti. Ankara'nın yıllık ortalaması ise 392 kilogramdır. Bu 4 gün boyunca 250 ağaç devrilmesi, 63 çatı uçması, 5 istinat duvarı çökmesi, 166 mahsur kalma dâhil 6670 olaya Belediyemiz tarafından müdahale edildi.

BAKAN SOYLU, SEL BÖLGESİNDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sağanağın yaşamı olumsuz etkilediği Ankara’nın Akyurt ilçesinde incelemelerde bulundu. Soylu, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ile akşam saatlerinde başlayan sağanağın ardından sel ve su baskınlarının yaşandığı ilçe merkezine geldi. Kızıl ve Yıldırım mahallelerinde incelemelerde bulunan Soylu, Belediye Başkanı Ayık ile selden zarar gören iş yeri sahiplerinden bilgi aldı.

Ankara Valisi Vasip Şahin ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sel bölgesine geldi. Bakan Süleyman Soylu, Vali Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve diğer yetkililer Belediye Başkanlığı’nda toplantı gerçekleştiriyor.

Ankara'da büyük panik... Havalimanı üzerinde oluşan hortum korku yarattı. Ankara'da uçaklar piste inemedi. Ankara için yeni uyarı. Acı haberler peş peşe geldi - Resim : 2

1’İ ENGELLİ 5 KİŞİ ŞİŞME BOT İLE KURTARILDI

Öte yandan, kurtarma ekiplerinin, çalışmalarına devam ettiği sel bölgesinde, 1’i engelli 5 kişinin şişme botla kurtarılma anı kameraya yansıdı.

ANKARA’DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Ankara Valisi Vasip Şahin, “Son meteorolojik değerlendirmelere göre yarın gün boyu yoğun yağış beklendiğinden öğrencilerimizin  herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için ilimiz genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir” açıklamasını yaptı.

ACI HABER

Ankara Valisi Vasip Şahin, sel ve su baskını yaşanan Akyurt'ta bir kişinin elektrik çarpması sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

ÖLÜ SAYISI 2'YE ÇIKTI

Ankara, kenti felakete sürükleyen olumsuz hava koşullarının mücadelesini vermeyi sürdürürken, acı haberler de peşi sıra geliyor. Akyurt ilçesinde bir kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Teberik Mahallesi'nde yaşayan 67 yaşındaki Mustafa Demirel, sel sularından kaçmaya çalışırken yüksekten düşerek yaşamını yitirdi. 

Ankara'da büyük panik... Havalimanı üzerinde oluşan hortum korku yarattı. Ankara'da uçaklar piste inemedi. Ankara için yeni uyarı. Acı haberler peş peşe geldi - Resim : 3

ANKARA İÇİN YENİ UYARI VERİLMİŞTİ

Yaşanan felakete ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden şu bilgilendirme yapıldı:

* Ankara'da son 4 gündür yaşanan fırtınada zaman zaman saatte 92 kilometre rüzgâr hızı ölçüldü ve 127 kilogramlık yağış gerçekleşti. Ankara'nın yıllık ortalaması ise 392 kilogramdır. Bu 4 gün boyunca 250 ağaç devrilmesi, 63 çatı uçması, 5 istinat duvarı çökmesi, 166 mahsur kalma dâhil 6670 olaya Belediyemiz tarafından müdahale edildi.

* Bugün Ankara'da öğleden sonra yoğun yağışların başlaması beklenmektedir. Bugünkü yağışın olumsuz sonuçlarının, önceki yağışlarda toprağın suya doyması nedeniyle daha çok olabileceği tahmin edilmektedir.

Ankara'da büyük panik... Havalimanı üzerinde oluşan hortum korku yarattı. Ankara'da uçaklar piste inemedi. Ankara için yeni uyarı. Acı haberler peş peşe geldi - Resim : 4

* Bu bakımdan, özellikle istinat duvarı yakınlarına araçların park edilmemesi, büyük mesire alanları gibi açık alanlardaki bireysel programların ertelenmesi gibi tedbirlerin alınmasını vatandaşlarımızdan özellikle rica ederiz.

* Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentimizde yaşanan sel felaketlerinin olumsuz etkilerini en aza indirmek için bugün 1468 araç 3914 personeli ile teyakkuz halinde saha çalışmalarına devam etmektedir. Mağdur olan vatandaşlarımıza ise tek tek ulaşıp mağduriyetlerini çözüme kavuşturmaya devam edecek, yaralarımızı birlikte saracağız. Ankara'mıza geçmiş olsun.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin