Ankara'da bir araya gelen 6 parti lideri için MHP'den ilginç değerlendirme: İzzet Ulvi Yönter: Tapınak Şovalyeleri gibi toplandılar

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, tv100 canlı yayınında Hande Aydemir'in sorularını yanıtladı. 6 liderin toplantısını değerlendiren Yönter, "Ahlatlıbey'de yapılan bu görüşme tam bir fiyaskodur" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da bir araya gelen 6 parti lideri için MHP'den ilginç değerlendirme: İzzet Ulvi Yönter: Tapınak Şovalyeleri gibi toplandılar

tv100 canlı yayınında katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Hande Aydemir'in sorularını yanıtladı. Yönter, ekonomiden siyasete birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. 

"Tam bir fiyasko"

6 muhalefet parti liderinin toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulunan Yönter, "Tapınak Şovalyeleri gibi toplandılar. Bu toplantının formatı 6+1. Peki 1 nerede. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli söyledi. '1' masanın altında. Bunların 6'sı 1 etmez. Bu masa yuvarlak ama bizim masamızın köşeleri var. Bu masanın altında HDP var, ABD var, Avrupa Konseyi var, Avrupa Birliği var. Bunları biz değil, kendileri söylüyor. Kendileri ortak açıklamada söyledi. Ahlatlıbey'de yapılan bu görüşme tam bir fiyaskodur" ifadelerini kullandı. 

 

"Seçe seçe o günü mü seçtiniz?"

6 liderin toplantısında alınan kararları içeren mutabakat metninin duyurulması için seçiklen güne dikkat çeken Yönter, "28 Şubat'ta açıklayacaklar. Seçe seçe 28 Şubat'ı mı seçtiniz? Bu tarih bir tesadüf değil. Siz neyi açıklayacaksınız. Başörtülü kızlarımıza yapılan zulmü mü alkışlayacaksınız, askeri darbe girişimlerine şakşakçılık mı yapacaksınız? Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem teklifi bir restorasyondur. Geçmişe dair bir özlemdir. Millet kararını vermiştir. Karar Cumhurbaşkanı Hükümet sistemidir. Aziz milletimiz evet demiştir. Halkımız bunu sandıkta onayladı. Siz bu ülkeyi nasıl yöneteceksiniz. Parlementer sistemin pek çok açmazları var. Parlamenter sistemin heybesinde kriz var kaos var. O dönemler geride kaldı." dedi. 

"Esnafımız geleceğinden umutlu"

Ekonomik sorunlar hakkında konuşan Yönter, "Hayat pahalılığı yok demek mümkün değil. Üretici fiyat endeksi yüzde 100'e dayandı. Bazı çok bilmiş iktisatçılar hiper enflasyondan bahsediyor. Böyle bir şey zatren söz konusu değil. Türkiye bunu üreterek, yatırım yaparak, birbirine güvenerek, geleceğe umutla bakarak aşacak ve aşmak zorunda. Elektrik fiyatları hakkında genel başkanımız açıklama yaptı. Cumhurbaşkanımız da etkili tedbirlieri kamuoyu ile paylaştı. Tarifeler kademelendirildi. Esnafımız vatanını, milletini seviyor ve'bu günler de geçecek'diyorlar. Ben şimdi enflasyonla mücadelede birçok politik önermede bulunabilirim. Fakat en önemli şey güvendir.Esnafımız devletine, milletine ve Cumhur İttifakı'na güveniyor. Esnafımız geleceğinden umutlu." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: tv100

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin